Gość zicon Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam jestem tu nowy więc proszę na mnie nie krzyczeć że temat gdzieś wisi bo i tak go nie znajdę chce wymienić olej i pytanko ile do tego silnika wchodzi i co na temat tego silnika sądzicie chodzi super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Co do oleju 2,7l Jeśli o silnik chodzi to jest to przyzwoite minimum do auta ważącego ~1230kg + waga kierowcy, jest wystarczający. Podobno w egzemplarzach po starszym panie z niemiec, garażowanym w kościele, nie palącym, z przebiegiem rzekomo znikomym benzynki w N16 lubią łykać olej, dlatego przy zakupie auta z drugiej ręki trzeba tego pilnować, bo jak wspomniałem wcześniej do silnika wchodzi tylko 2,7l, dodatkowo dziwnym zbiegiem okoliczności przy tych rzekomych znikomych przebiegach trzeba wymieniać łańcuch rozrządu. U mnie 143tys km (mam auto od nowości) i oleju nie je (12tys zrobiłem na gazie), łańcuch mam oryginalny jeszcze, co może zobrazować ile nalotu mają auta używane, tzw "okazje". Co do samego auta to kontroluj korozję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zicon Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Co do oleju 2,7l Jeśli o silnik chodzi to jest to przyzwoite minimum do auta ważącego ~1230kg + waga kierowcy, jest wystarczający. Podobno w egzemplarzach po starszym panie z niemiec, garażowanym w kościele, nie palącym, z przebiegiem rzekomo znikomym benzynki w N16 lubią łykać olej, dlatego przy zakupie auta z drugiej ręki trzeba tego pilnować, bo jak wspomniałem wcześniej do silnika wchodzi tylko 2,7l, dodatkowo dziwnym zbiegiem okoliczności przy tych rzekomych znikomych przebiegach trzeba wymieniać łańcuch rozrządu. U mnie 143tys km (mam auto od nowości) i oleju nie je (12tys zrobiłem na gazie), łańcuch mam oryginalny jeszcze, co może zobrazować ile nalotu mają auta używane, tzw "okazje". Co do samego auta to kontroluj korozję. witam po dziadku nie jest i po księdzu też nie kupiony od 1 właściciela czy bierze olej to się zobaczy nie dawno kupiony więc powiedzieć nic nie mogę przebieg 145 tys wiec podobnie do twojego a ile ci palił na benie ? gazu nie zakładam bo jakoś mnie to nie kręci żeby na gaz jeździć małe ogniska korozji na tylnej klapie przy spryskiwaczu a tak oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Po mieście powyżej 500000 mieszkańców zjada koło 10l/100km Pb. Gazu 0,5l-1l więcej, w czasie jazdy praktycznie nie czuć różnicy, mam sekwencję BRC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zicon Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Po mieście powyżej 500000 mieszkańców zjada koło 10l/100km Pb. Gazu 0,5l-1l więcej, w czasie jazdy praktycznie nie czuć różnicy, mam sekwencję BRC. Witam a tak z ciekawości czystej ile kosztowała ta instalacja sekwencja BRC i czy zbiornik na gaz masz w kole ? Fakt po mieście w 10 l na 100km się mieszczę ale w Poznaniu więcej się stoi w korku niż jedzie nie wiem jakie spalanie ma taki silnik w trasie bo jeszcze nie testowałem i jeszcze ile na rezerwie idzie zrobić jak się zapali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sasza_r Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Ja kupiłem już zagazowaną almerkę 1.8 też sekwencje BRC, butlę mam w kole a FV od poprzedniego właściciela za gaz wynosiła 4500zł ale nie wiem jak to się ma do obecnych cen. Różnicy też nie czuję w jęździe czy na gazie czy na benzynie. Od kupna zalałem ją juz 3 razy gazem i spalanie gazu wyszło mi: 11,39l/100km i za drugim razem 11,92l/100km - benzyny nie sprawdzałem nie stać mnie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Witam a tak z ciekawości czystej ile kosztowała ta instalacja sekwencja BRC i czy zbiornik na gaz masz w kole ? Fakt po mieście w 10 l na 100km się mieszczę ale w Poznaniu więcej się stoi w korku niż jedzie nie wiem jakie spalanie ma taki silnik w trasie bo jeszcze nie testowałem i jeszcze ile na rezerwie idzie zrobić jak się zapali ? 2700zł, zbiornik oczywiście w kole 42l. Na rezerwie powinienes zrobić około 100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zicon Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 2700zł, zbiornik oczywiście w kole 42l. Na rezerwie powinienes zrobić około 100km E no 2700zł to jeszcze nie tragedia morze sobie to przemyślę chociaż nie jestem zwolennikiem gazu w samochodzie ale skoro piszecie że nie czuć różnicy w jeździe to warto to przemyśleć. Tylko w Poznaniu cena morze być inna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 E no 2700zł to jeszcze nie tragedia morze sobie to przemyślę chociaż nie jestem zwolennikiem gazu w samochodzie ale skoro piszecie że nie czuć różnicy w jeździe to warto to przemyśleć. Tylko w Poznaniu cena morze być inna Raczej nie. W wszystkich dużych miastach będzie podobnie. Zainwestuj w dobą sekwencyjną instalację (ja mam BRC Sequent 24), zainwestuj w dobrego gazownika, nawet przepłacając te kilka stówek, a będziesz zadowolony i zaoszczędzisz szybko. Pamiętaj, aby oszczędzać po montażu, nie w trakcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.