Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Regulacja elektryczna lamp przednich

pawelsalata

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

w mojej Super S z 1994r. nie działa regulacja lewej lampy. Prawa się unosi i opada, lewa nie. Zdjąłem pokrywkę bezpieczników przy akumulatorze i znalazłem bezpieczniki od żarówek świateł mijania/drogowych. No i właśnie przy bezpieczniku od lewej lampy coś było mocno rzeźbione. Zamiast gniazda na ten bezpiecznik, z wnętrza podstawy wystają dwa kable z końcówkami typu "samiczka" i do nich jest dopiero wpięty bezpiecznik.

Czy bezpiecznik od żarówki ma coś wspólnego z regulacją wysokości?

Czy wie ktoś gdzie jest bezpiecznik lub przekaźnik od regulacji lamp przednich?

Czy aby zmienić uszkodzony silniczek, trzeba zmieniać całą lampę, czy sam wkład silniczka regulacji?

Z góry dzięki za wszelkie info.

mozna wymienic sam silniczek elektryczny, ale moze sie okazac, ze do tego musisz zdemontowac lampe.

Prawdopodobnie ulamal Ci sie trzpien w tym silniczku, ktory wchodzi w regulator poziomu lampy.

Silniczek bedzie kosztowal jakies 20 zlotych.

Pozdrawiam

Tylko że widzisz... ja nawet nie słyszę aby ten silniczek w ogóle pracował. Ten od strony pasażera brzęczy jak się lampa unosi/opada, a ten od kierowcy cisza totalna...

Martwi mnie tylko ta rzeźba przy bezpieczniku od żarówki świateł mijania. Oby to nie miało nic wspólnego z silniczkiem do regulacji wysokości lamp. A może tylko styki brudne są, kostka od tego silniczka jest za zbiorniczkiem wyrównawczym - też muszę go wyjąć jak będę chciał odczepić silniczek - może zalało się nadmiarem płynu z chłodnicy i pośniedziały wtyki wewnątrz.

Będę na to patrzył za tydzień.

Ponawiam pytanie o umiejscowienie bezpieczników/przekaźników od silniczków regulacji wysokości lamp.

Czesc,

po pierwsze - sprawdz miernikiem czy w ogole napiecie dochodzi do tego silniczka

po drugie - jak nie dochodzi - to problem jest w okablowaniu i musisz po kabelku od silniczka dojsc do przekaznika i bezpiecznika.

po trzecie - jak dochodzi - to wymien silniczek

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...