Gość KaroJaro Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witam mam następujący problem z moja micra k11 1.5D 2001r skrzynia manualna . Po wymianie sprzęgła następnego dnia przy skręcaniu w lewo nagle przy dodawaniu gazu zaczęło rzucać całym samochodem, a huczalo przy tym jak by się rozpadał na czesci nie można było nim juz jechac nawet kawałka. Na wyłączonym silniku podczas holowania działo się to samo. Nie mam pojęcia co jest przyczyna bardzo proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibars Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Czy masz pewność, że wszystkie koła są poprawnie dokręcone? Niedawno na innym forum gość miał problem z CRXem - Nagle zaczęło szarpać całym autem, telepało, nie dało się jechać ponad 20km/h, zarzekał się, że koła są dokręcone. Przyjechał jakiś kolega, dokręcił koło i problem ustał. W momencie, gdy silnik jest wyłączony, a skrzynia jest na luzie, to wałek na którym jest sprzęgło się nie obraca, to musi być coś na linii koła - przeguby - półosie - mechanizm różnicowy - wałek zdawczy. No i niedokręcone koło jest chyba najbardziej prawdopodobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaroJaro Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Czy masz pewność, że wszystkie koła są poprawnie dokręcone? Niedawno na innym forum gość miał problem z CRXem - Nagle zaczęło szarpać całym autem, telepało, nie dało się jechać ponad 20km/h, zarzekał się, że koła są dokręcone. Przyjechał jakiś kolega, dokręcił koło i problem ustał. W momencie, gdy silnik jest wyłączony, a skrzynia jest na luzie, to wałek na którym jest sprzęgło się nie obraca, to musi być coś na linii koła - przeguby - półosie - mechanizm różnicowy - wałek zdawczy. No i niedokręcone koło jest chyba najbardziej prawdopodobne... Dziękujemy za interesowanie i podpowiedz okazło się ze przegub wewnetrzny jest uszkodzony i cała półoś jest do wymiany której nigdzie nie możemy teraz dostać doo naaszego modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.