Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak wyciągnąć kokpit z miejscem na radio z sunny N 14

Gość holland

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiegoś czasu mam pęknięty ten panel w desce rozdzielczej próbowałem go kleić ale po chwili się rozpada. Dla lepszego dojście chciałem wymontować panel o którym mowa. Znalazłem parę wiadomości na forum i zacząłem odkręcać. Odkręciłem 3 śruby nad zegarami po dwie z obu stromy kierownicy ale po lewej strony jest dość luźno ale po prawej jeszcze trzyma. Na forum znalazłem że są gdzieś jeszcze jakieś dwie koło radia ale tam nic nie widzę. Nie wiem czy muszę zacząć rozkręcać inne plastiki żeby tam się dostać? zacząłem rozkręcać te na kierownicy ale zacząłem się zastanawiać czy nie ma łatwiejszego sposoby. Pomoże ktoś? najlepiej opis krok po kroku:0 Pozdrawiam:")

Właśnie dobrałem się do plastików koło lewarka zmiany biegów i tego od dmuchaw i świateł. Znalazłem te dwie śrubki koło radia. ale u góry teraz trzymają jakieś zatrzaski chyba tam w miejscach gdzie są dmuchawy czyli w trzech miejscach próbowałem coś grzebać szarpać delikatnie i podważać ale nie dąłem rady. Nie wiem jak mam to ugryźć.

Ostatnio też próbowałem to zdjąć. Pomijając to, że zajęło mi to jakieś 2h, w końcu zdjąłem cały panel. Z tego co czytam odkręciłeś wszystkie śrubki. Teraz czas na zatrzaski. U mnie 4 na 5 lub 6 zatrzasków połamałem bo nie wiedziałem jak one są mocowane :). Są one wzdłuż górnej krawędzi tego panelu - 3 po prawej częsci kierownicy i 3 lub 2 po lewej. W te zatrzaski musisz wsadzić śrubokręt. Tylko delikatnie bo u mnie pękła delikatnie deska rozdzielcza. Powodzenia!

Poniżej schemat:

post-42672-0-55691700-1312299116_thumb.jpg

Wsadzic to mozna kobiecie. Nic nie wkladasz tylko lekko odchylasz deske rozdzielcza i naciskasz srubokretem na zatrzask od gory i ladnie schodzi. Jakies 4 dni temu to robilem bo wymienialem zarowki w liczniku. Kup sobie 4 piwka dla lepszego efektu pracy ;d;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...