raferg Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam Ostatnio przytrafiło mi się coś dziwnego. Wczoraj zostawiłem swoją primerke na parkingu w pracy na włączonych światłach i oczywiście akumulator rozładował sie do zera. Problem w tym, ze od tej pory nie da sie otwierać czy zamykać drzwi (centralny) z pilota tylko kluczykiem. Zapewne alarm też sie nie aktywuje. Co może być przyczyną owej sytuacji, czy mógł strzelic jakiś bezpiecznik? Baterie w pilocie w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Pewnie Ci się rozprogramował pilot. Gdzieś na forum było jak programować kluczyk do samochodu. 1. przekręcić kluczyk w stacyjce 6 razy w ciągu 10 sekund (włączasz zapłon i wyłączasz), po 6 razie na pozycję ACC i powinien mrugnąć kierunkami 2 razy. 2. trzymając pilota blisko stacyjki wcisnąć i trzymać na pilocie UNLOCK, trzymając UNLOCK wciskasz 3 razy LOCK- powinien mrugnąć 1 raz kierunkami. 3. następnie bierzesz drugiego pilota i też wciskasz i trzymasz UNLOCK i 3 razy wciskasz LOCK- znów powinien mrugnąć 1 raz kierunkami. 4. na końcu przekręcasz na pozycję ZAPŁON i wtedy powinien mrugnąć 2 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raferg Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 dzieki wielkie, pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marny Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam również mam podobny problem z tym że programowanie owszem działa, ale wtedy gdy dochodzę do punktu: 2. trzymając pilota blisko stacyjki wcisnąć i trzymać na pilocie UNLOCK, trzymając UNLOCK wciskasz 3 razy LOCK- powinien mrugnąć 1 raz kierunkami. to nie mruga kierunkami. Ani na 1 ani na 2 pilociku. Mój pilot jest dokładany, w sensie nie wbudowany w kluczyk. Jest 2 przyciskowy i ma napisane nissan. Możliwe że 2 pilociki poszły się w świat ? Baterie wyglądaja na sprawne na mierniku 2,8V sprawdzane. Czyżby centralka była nie sprawna? Z kluczyka śmiga wszystko ok Z góry thx za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymin Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Mnie też pomogło, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marny Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Ok powyższy post moj już nie aktualny wszystko gra Przyczyna to za wolne wciskanie przycisków Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.