skresz Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Witam jadąc dziś do pracy ruszając z parkingu do przodu w prawo usłyszałem głośne trzaski , kierownica zaczęła delikatnie drżeć na prostej było ok po zatrzymaniu się na światłach i skręcaniu w prawo - lewo nic nie słychać jadąc dalej na dużym delikatnym łuku w prawo zaczęło znów trzaskać (czy tez przeskakiwać) wydaje mi się że odgłos dochodzi gdzieś z okolicy koła, po ponownym zatrzymaniu i kręceniu kierownicą nic nie słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 przegub kolego do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skresz Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 przegub kolego do wymiany dzięki za odpowiedź domniemam że lewy zewnętrzny ??? i czy można z tym jeździć jakiś 1tys km czy można coś więcej uszkodzić dodam że od początku (9miesięcy mam auto) ściąga w prawo i na ustawieniu zbieżności nie potrafili go wyprostować (po mierzeniu, wyszło że nie jest przesunięty) jakiej firmy polecacie by nie rozwalił się po roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Jak będziesz uważał z gazem to można jeździć. I oby to był zewn a nie wewn, bo co do tego to tylko oryginał raczej... Wejdź pod auto na kanale i sprawdź gumy/osłony przegubów, czy nie popękane, jak popękane to czemprędzej wymień. Sprawdź czy masz luzy i tam gdzie będą występować największe to pomyśl nad wymianą przegubu. Uszkodzony przegub wydaje charakterystyczne stukanie podczas ruszania przy skręconej kierownicy. Coś jak stukanie patykiem po szczebelkach drewnianego płotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skresz Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 napiszcie jeszcze, jeśli będzie to zewnętrzny to jakiej firmy zamiennik warto wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 mam łożysko SKF, nie narzekam. Przeguby też powinni robić. Ale poszukaj i popytaj. Zadzwoń do ASO i zapytaj co w oryginale pakowali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 moge polecic przegub firmy spidan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.