preston81 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 witam stoję przed zakupem alusków 17" Rozstaw śrub to 5x114.3 Rozmiar opony 205/40 ZR 17 84W ET 35 wejdą ? będą się dobrze kulać czy mogą obcierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 ET to nie wszystko, bo ważna jest szerokość felgi. Jak felga będzie mieć 7 cali szerokości, to wejdzie spokojnie, bo to są chyba parametry fabrycznych "siedemnastek". Ale jak wyszukałeś jakieś laczki szerokie na np. 8 cali, to najpierw lepiej przymierzyć, czy nie będą opony tarły o sprężynę przykładowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 rozumiem , te laczki jezdzily z mazdą wiec powinny grać, tylko na 17" mamy et 40 a tj 35 wiec dlatego pytam ale zapytam jeszcze o tą szerokość o której wspomniałeś kupując na coś jeszcze zwrócić uwagę? będą na nich opony więc nie wiem czy mozna coś jeszcze zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 ET35 oznacza że felgi będą wystawać na zewnątrz o 5 mm w stosunku do ET40. Ale za szeroka felga może ocierać o sprężyny. Nie zakładałbym felgi szerszej niż 7 cali i opony szerszej niż 215... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) rozumiem bede to widział na aucie dopiero w poniedziałek jak po nie pojade mam nadzieje ze nic nie bedzie ocierac są tam laczki 205 wiec powinno byc dobrze - mam taką nadzieję btw porowie fotki na tych co mam aktualnie auto i na nowych dla porownania sam ocenisz no jesli je kupie dobra mam konkretne dane troche mnie zmartwiles tą szerokoscia bo okazuje się że to są ósemki mianowicie 8jx17h2 et35 laczki weszly bez problemu mozna dac nawet szersza oponke musze kupic tylko nakretki na klucz 17 i wstawie fotki tutaj są fotki moich nowych kapci pierwsza fota to stare fele http://www.maciej81.user.icpnet.pl/Preston%20aka%20S500/laczki/ no i teraz nie wiem o ile przekłamuje mi predkościomierz i czy na + czy na - Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro29 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam Zobacz tutaj http://www.renaultsafrane.pl/kalkulator.htm, jako oponę wyjściową weź 215/50/17. Jak się jeździ na profilu 40 nie jest za nisko? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) jezdzi sie fajnie przyklejone bardziej do podloza, auto i tak mam nizej niz inne primy a teraz to juz wogole. zrobie lepsze foty jak bede mial czas, jednak na nasze drogi - dziury czuc kazde ale te laczki wyjezdze i bede szukal cos jak podajesz tylko czemu nie 215 55 17? nie tak powinno byc ? btw nie wiem czy nie bede mial problemu ze znalezieniem odpowiednich opon w sumie się nie znam ale moje fele maja 8" szerokosci a seryjnie te od primy maja 7" ale to chyba nie jest duza roznica prawda ? a jak z ta predkoscia przeklamuje mi predkosc wogole czy nie i czy na + czy na - ?? Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Najprościej sprawdzić na navigacji. AutoMapa pokazuje dokładnie prędkość. Ja mam oponki 205/55, powinny być 205/60. Czyli koło mam mniejsze. Prędkościomierz pokazuje 100 km/h, nawigacja 90 km/h. A teraz Twoje felgi. Felgi są cudne, dodają lekkości, bo mają cienkie ramiona. Ale zmień te opony!!!!!! Wyjeździj je jak najszybciej Wygląda to jakbyś je zdjął przed chwilą z Micry (moje zdanie). Na fotce masz orientacyjnie podane jak się prezentuje szerokość felgi minimalna i maksymalna w zależności od szerokości opony. I pytanie ode mnie - co robisz z poprzednimi felgami??? Nie chcesz ich sprzedać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 poprzednie felgi zostawiam sobie na zimę być może do nich wroce za jakis czas sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 No to zostają mi stalówki na zimę :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 to co zakladac na te 17?? 215/55 lub 215/50 czy moze 205 /55 lub 205 /50 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Ja wychodzę z założenia że opona/koło ma wypełniać równo wnękę błotnika. Ja bym zakładał 215/55... Ewentualnie te 205/55... Ogólnie wyższy profil opony bardziej się sprawdzi na polskich drogach. No i nie będzie to wyglądało, jakbyś komuś ukradł koła z VW Polo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 ah nie jest zle foto nie oddaja tego w 100% bw juz zgubilem 1 dekielek :/ wscieklem sie jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Dekielki z motoryzacyjnym dostaniesz albo na Alledrogo Pewnie nawet takie z logo Nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi