Gość rav1975 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Ostatnio moja P-11 -ka pobiła rekord spalania! *,5 l / 100 km. 8,5 tam gdzie jest gwiazdka jest też ósemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Kontrolka zapala sie jak w baku jest 15l, przynajmniej u mnie tak jest. A rekord spalania to było ciutke powyżej 5L/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 U mnie kontrolka zapala się jak wskaźnik już prawie leży poniżej czerwonego pola. Tak czy inaczej w baku zostaje mi ok 10 l. Mój rekord to 6,5 l w te wakacje. Do dziś nie wiem jak mi to wszyło bo więcej nie chciał mi już tak spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobtrebor Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 czy w jakimś TD były komputery pokazujące ile pali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 tak. ale średnie spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobtrebor Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 w swoim nie widzę takiej opcji, jak się włącza i na którym wyświetlaczu widać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 jak się włącza i na którym wyświetlaczu widać ?nie wszystkie to posiadają, na tym samym wyświetlaczu gdzie są kilometry. Przycisk sterowania jest na końcu dźwigienki od wycieraczek (trzeba ją wcisnąć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobtrebor Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 aaa to nieładnie, taki przycisk miałem w 1,6 P11, teraz już nie, ale może i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 ale może i lepiej oczywiście, że lepiej. Ja denerwuje się cały czas spalaniem (że dużo), a Ty dopiero na stacji paliw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ja denerwuje się cały czas spalaniem (że dużo), a Ty dopiero na stacji paliw Czym sie denerwujesz? że 7,4L/100km ? No chyba że tyle pali na trasie przy 90km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 na trasie najmniej pokazywał 6,0, ale nie potrafiłem tak długo jechać (ok 2000obr/min - prędkość chyba poniżej 90km/h, V bieg), a poza tym spieszyło mi się trochę. Teraz pokazuje mi 7,9 same miasto, odcinki max 15km. Jest jeszcze jeden fakt, że wynik komputera jest zaniżony o ok. 0,5 litra. Myślę, że wzrost spalania jest spowodowany także jakością paliwa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Panowie - olejcie komputery i po prostu tankujcie zawsze pod korek. Znikną raz na zawsze problemy typu "zaniża, zawyża, jak uśrednia..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Mi chyba ze 2 razy udało sie w mieście osiągnąć 7,5l/100 (brak komputera-obliczone na stacji) - norma to 8-8,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 zawsze pod korekwłaśnie tak tankuje. Mimo to są rozbieżności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Mój rekord z trasy to ciut powyżej 5L/100km. Miasto zazwyczaj w okolicach 8, dodam że mój drugi wozik VW Golf 1,8 pali w mieście 13L lpg/100km. Masa primery około 1400kg, masa golfa 1000kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 z trzema osobami na pokładzie na autobanie A2 za tirem (czyt. ślimaczym tempem) 5,6 l/100km wg wskazań komputera. Paliwo ze stacji "no name". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 z trzema osobami na pokładzie na autobanie A2 za tirem (czyt. ślimaczym tempem) 5,6 l/100km wg wskazań komputera. Paliwo ze stacji "no name". Ale gazu, Pb95, diesel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 competer, Diesel. A wystarczyło kliknąć w Spiritmonitor i byś wiedział co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 competer, Diesel. A wystarczyło kliknąć w Spiritmonitor i byś wiedział co i jak Może i tak, ale jakbym klikał we wszystko co mamy w linkach.... Zresztą nawet o tym nie wiedziałem. Wpisz w stopkę jakie masz auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubertus Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 ostatnio (zima, przejazdy ok 5km, więc na zimnym silniku itrochę trasy) spaliła mi 7,5 l / 100km. Mogłaby mniej:) Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szewczyk8 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 po trasie niecałe 6 , kiedyś może uda się zejść niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość baca Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witam a moja w spaliła w trasie do katowic 6,2 przy prędkości 110-120, w Warszawie 8.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czesia Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Witam! mi w mieście łyka 7.6 l, a na trasie wyszło 6.12l przy 120/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abram Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 witam ja tez posiadam P11 2.0TD z 98r i podobnie jak kolegom na trasie przy 110-120km/h spale 6.5 a w miescie to juz około 7-8 litrow. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomles Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 no to mam strita jazda tylko po mieście (rozkopany Kraków=cholerne korki) i z klimą 9,9l/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi