Gość grajew Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Witam. Miałem ostatnio kiepską przygode na stacji benzynowej, zamiast ropy nalałem 6 litrów benzyny. Chciałem to jakoś spuscic ale facet na stacji mówił żeby dolać z 40 litrów ropy i powinno sie wymieszać. Moje pytanie brzmi czy moglo sie cos stal przy takiej niewielkiej ilosci zatankowanej benzyny? Wydaje mi się że głosniej wtryski pracują czy to ustanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 w tamtym roku tez mialem aka sama przygode tylko ze nalalem wiecej benzyny. Pomylilem Verwe ON z Verwa PB. Dolalem ropy i moja pompa VP37 przerobila. Jesli nalales tylko 6l i dolales ropy to mysle ze chociaz w autku jest pompa VP44 powinna przerobic. nalej jakiegos srodka do czyszczenia wtryskow i powinno byc ok . Co jakis czs dolewaj ropy . Zarowno ja jak i TY mamy szczescie ze nasze autka nie sa na pompowtryskiwaczach lub nie daj BOze Common Rail bo jakbys wtedy autko odpalil i pojechal to by bylo pozamiatane. Takze mysle ze nie powinno sie nic zlego stac. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grajew Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 w tamtym roku tez mialem aka sama przygode tylko ze nalalem wiecej benzyny. Pomylilem Verwe ON z Verwa PB. Dolalem ropy i moja pompa VP37 przerobila. Jesli nalales tylko 6l i dolales ropy to mysle ze chociaz w autku jest pompa VP44 powinna przerobic. nalej jakiegos srodka do czyszczenia wtryskow i powinno byc ok . Co jakis czs dolewaj ropy . Zarowno ja jak i TY mamy szczescie ze nasze autka nie sa na pompowtryskiwaczach lub nie daj BOze Common Rail bo jakbys wtedy autko odpalil i pojechal to by bylo pozamiatane. Takze mysle ze nie powinno sie nic zlego stac. Powodzenia Witam. Zrobiłem tak jak mówiłes kupiłem dobry specyfik LIQUI MOLLY ,, DIESEL SPULUNG " rewelacja jedna butelka starcza na caly zbiornik ale wszystko ucichlo, od czasu do czasu wtrysk zagra ale to sporadycznie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 fajnie ze all ok pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.