Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Radio w p-11

Gość Pyraldinho23
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pyraldinho23

Witam w dniu dzisiejszym zakumilem piękna primere 2002r 1,8 ble ble ble:-) wszystko cacy tyklo nie ma radia na płyty:-/ w związku z tym mam pytanie czy można wymienić radio na inne nie fabryczne tak aby zachować obudowe??czy ewentualnie mozna wstawic inne radio i dokupic obudowe???z góry dzięki:-)pozdrawiam

bo to radio ma zmieniarkę, która jest umieszczona w bagażniku, a jak chcesz wymienić to trzeba dokupić ramkę w kształcie takim jak radio oryginalne np. to

Gość Pyraldinho23

ok dzięki śliczne kolego tylko pytanie następne...ja chyba nie mam żadnej zmieniarki w bagazniku przynajmniej nigdzie na wierzchu.Mam jeszcze jedno o wiele wazniejsze pytanie a wlasciwie problem przejechalem swoja primera zaraz po kupnie jakies 60km i zapalila sie zolta kontrolka check autko nie zachowuje sie inaczej niz przed zapaleniem sie tej lampki ale czytalem ze moze byc to powazny problem z silnikiem...moze to katalizator??dowiadywalem sie juz co nieco i poradzili mi zebym pojechal na komputer bo moze to zapalilo sie od tak i jak lampke sie wylaczy to bedzie ok??

różnie może być, ale jak motor działa gitt to pewnie błąd kata, i trzeba zastosować tulejkę opis jest na forum

• 3 tygodnie później...

jak kolega wyżej mowil mozesz kupic ramke z aukcji, ale zdecydowanie bardziej polecam poszukac oryginalnego panelu, moze gdzies na szrotach? te badziewia sprzedawane na all są mało dopasowane, nie mają takiego kształtu jak trzeba, ogolnie kicha. z braku laku dobre i to, ale jesli chcesz miec perfekcyjnie poszukaj tego plastiku wyprodukowanego przez nissana. Ps. bedziesz musial pokombinowac tez z wlaczniekiem do awaryjnych. Włącznik awaryjnych nie pasuje z dotychczasowego radia, bedziesz musial poszukac wlacznika z P11 przed liftem. Ja musialem jeszcze dodatkowo ponacinac ten włącznik bo wtyczka nie chciala wejsc, ale kilka minut grzebania i mialem elegancki wlacznik.

Będziesz potrzebował taki zestaw:

http://allegro.pl/kompletna-ramka-radia-nissan-primera-p11-lift-i1755959094.html

Akurat tu się nie sprzedało i możesz spróbować napisać do gościa.

To jest właśnie oryginał bo podróbki nie mają tego wyprofilowania pod przycisk tylko są zupełnie płaskie.

Faktycznie te podróbki raz że średnio spasowane i pod kątem kształtu i pod kątem koloru.

Ale tak jak wyżej napisane z braku laku może być.

Oprócz tego będzie ci potrzebna przejściówka:

http://allegro.pl/kostka-iso-nissan-od-2000r-zlacze-radiowe-i1748782984.html

Pozdrawiam.

Bart.

ogolnie te oryginalne ramki cholernie ciezko dorwać, wiec bierz jak Ci kolega Bart-qlka2 rzecze!!! :P

Co do kabli, pytanie jeszcze jakie ma radio, ja musialem kupic 2 przejsciowki, najpierw z nissana na Iso, a potem z Iso na Sony :P, tak wiec mam niezłą plontanine, ale chyba w weekend wezme obie przejsciowki do domu, i zrobie z nich jedną.

Co do ramki podrobki, kupilem taką, i kolor na szczescie sie zgadza, ale wlasnie to przetloczenie przy awaryjnych, oraz ksztalt ramki na dolnej krawedzi to kicha. Oryginalna na dole powinna miec po prawej i po lewej delikatną falkę, podroba ta ścięcie po lini prostej, co nie wyglada za dobrze. Ale jak narazie jezdze tak juz 2 lata, moze kiedys cos mnie tknie zeby to zmienic :P

Jak kupujesz nowe radio i ma wejście inne niż iso to z reguły taka specyficzna przejściówka jest w zestawie z radiem.

Co innego jak kupisz używkę i ktoś zapomni tej przejściówki "wymontować" razem z radiem :)

• 2 miesiące temu...
Gość wysoki1971

Witam serdecznie.W swojej primerce P11 z 2001r. mam następujący problem...W czasie jazdy średnio co 2 minuty w radiu następuje głośny trzaski radio sie wyłącza i po chwili ponownie się uruchamia.W czym tkwi problem?