Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15]silnik gasnie przy obrotach do 2000/min

Gość bialy1920
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam po raz kolejny pisalem w sprawie mojej almerki ktora szarpalo po dodaniu gazu poradzilem juz sobie z tym ale pojawil sie kolejny problem...wrzucam bieg ruszam dodaje gazu np.na swiatlach i auto szarpie buja i gasnie...podlaczalem interfejs gazowy(zalozylem sekwencje OMVL dream XXI N z oryginalnym reduktorem i listwa)na oscyloskopach w zaklatce "wyswietlanie" zauwazylem ze sonda lambda biega tylko na obrotach powyzej 2tysi na benzynie i gazie...jak myslicie to jest nie tak?nie mam juz glowy do tego...prosze o pomoc...jak zachowuje sie silnik jak sonda pada??z poczatku myslalem ze to gumy omvl na reduktorze padly wiadomo ze nie jest to dobry sprzet i ze gaz ssie podcisnieniem od tego te skakanie jednak gumy trzymaja ladnie cisnienie i podcisnienie...macie jakies sugestie??slyszalem ze niejaki Coobcio jest dobry w tych sprawach moze Ty wiesz o co chodzi??

pozdrawiam

Ta pb i lpg szarpie odlaczylem sonde teraz i dalej jest to samo nie wiem juz co jest grane na wolnych obrotach tez przyciskam gaz i auto szarpie telepie i gasnie a jak bardzo powoli wciskam to obroty rosnal

to bylo tak ze chcialem sprawdzic czy problem jest w ukladzie paliwowym czy zaplonowym dlatego zalozylem gaz i chodzi o uklad zaplonowy...chcialem sprawdzic na jakie koszta mam sie nastawiac i co wymieniac...gaz i tak bym wstawial dlatego zrobilem to na 1szym miejscu...no i dodam ze jutro skocze do mechanika i elektryka a sam juz nie bede grzebal bo nie mam sił...komputer powinien cos pokazac

Dodaje jeszcze jedna ciekawostke dzieje sie tak tylko na rozgrzanym silniku...i jak obroty spadna ponizej 1000czyli na ssaniu chodzi normalnie

Edytowane przez bialy1920

to, że na rozgrzanym jest gitt to normalna sprawa, bo silnik idzie na ssaniu,

zastanawia mnie tylko jak monter może założyć instalację LPG do nie sprawnego auta?? przecież nie można tego nawet dobrze wyregulować bo jazda na PB sprawia problemy

powiem tak:podczas autoadaptacji gazu silnik pracowal dobrze dopiero jak wracalem zaczely sie problemy ale jutro podjade do warsztatu wiec sprawdzimy gdzie tkwi problem

problem rozwiazany...przewody mialy przebicie+kopulka do wymiany i palec no i przy okazji zmienie swiece...a mam pytanie jeszcze jedno znacie jakies strony z czeciami do almerki??bo u mnie w miescie troche duzo krzycza jak za zamienniki

aha i jeszcze jedno jaka mam wersje silnika!!?w dowodzie mam napisane Almera 1.4 SLX 64kW 1391,00cm3 16v na stronach pisze tylko Almera I(n15)1.4 czy owe zamienniki beda pasowaly??