Gość milus36 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam mój problem polega na tym, że dwuprzyciskowy pilot zdalnego zamykania i otwierania drzwi w nissanie primera p 11 ( fabryczny ) nie działa. Kluczykiem przekręcam zamek i wszystkie drzwi się prawidłowo zamykają i otwierają oraz uzbraja się alarm. Pilot niestety nie działa i samochód otwieram kluczykiem , włącza się na chwilę alarm , który wyłączam dopiero poprzez włożenie kluczyka do stacyjki i przekręceniu go. Proszę o pomoc !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Na forum jest gdzieś instrukcja jak programować pilota, pierwsze co to wymień w nim baterie, podważa się śrubokrętem i kluczyk rozbiera sie na pół, bateria to o ile się nie myle CR2032 ale sprawdź pisze na niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolmar79 Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Sprawdź baterię napięcie 2,5-3V przy obciążeniu 300om. Spróbuj zaprogramować pilota: 1. przełącz 6 razy w ciągu 10 sekund stacyjkę LOCK-ON-LUCK- (mrygną kierunki) 2. wciśnij na pilocie otwieranie i nie puszczając 3 razy wciśnij zamykanie. jeśli po puszczeniu otwierania kierunki mrygną pilot jest zaprogramowany (max 4 piloty). 3. przełącz stacyjkę na ON kierunki mrygną dwa razy - programowanie zakończone Jeśli pilot się zaprogramowa, a mimo to nie działa przetestuj moduł konfortu: stacyjka na OFF, 1. 6x wciśnij przycisk podgrzewania szyby - mrygnią kierunki 3x w ciągu sekundy. 2. stacyjka na 2 sekundy na ON - znowu powinien mrugnąć. 3. przez 5 sekund przycisnąć podgrzewanie szyby - powinien błyskać przez 3 sekundy. teraz wszystkie elementy związane z alarmem/zamknięciem samochodu powinny wywołać błyśnięcie awaryjnych (otwarcie drzwi, zamknięcie zamka, kierunki, światła, bagażnik itd). 4. Aby zakończyć diagnostykę - stacyjka na ON. U mnie pilota zblokował czujnik kluczyka w stacyjce. Pilot dawał się programować, ale nie działał. Jak nie uda Ci się zaryglować otwartych drzwi kierowcy przy wyjętym kluczyku to rozbierz obudowę kolumny kierownicy i odłącz złącze od białego przełączniczka na stacyjce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dadur Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam panow.od kilku dni jestem posiadaczem primery .Mam problem z pilotem otwierania i zamykania (zintegrowany z kluczykiem NATS) jeden mikrowylacznik jest uszkodzony i nie moge zamnkac auta z pilota ,otwiera sie elegancko.Man nowe mikrowylaczniki i chce je wymienic czy w czasie kiedy bede je wymienial rozkoduje mi sie pilot? Jak rozebralem zeby sprawdzic co i jak jest z nim to po zlozeniu nie bylo problemu , auto sie otworzylo tak jak trzeba.Dziekuje za pomoc. Hej. Pilot naprawiony.Wymienilem wylacznik i wszystko pieknie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna92 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Witam, Mam problem z pilotem do P11 lift '99 1.6. Wymieniłam dopiero co całą zawartość tego kluczyko-pilota, ponieważ w ogóle nie działał - były wyrwane przyciski. Jak odebrałam Go, samochód się otworzył i zamknął, lecz z lekkim trudem. Jak wróciłam do domu, przestał działać. Z kluczyka wszystko się otwiera a z pilota nie. Więc zrobiłam tak, jak pisał Pan wyżej: 1. przełącz 6 razy w ciągu 10 sekund stacyjkę LOCK-ON-LUCK- (mrygną kierunki)2. wciśnij na pilocie otwieranie i nie puszczając 3 razy wciśnij zamykanie.jeśli po puszczeniu otwierania kierunki mrygną pilot jest zaprogramowany (max 4 piloty).3. przełącz stacyjkę na ON kierunki mrygną dwa razy - programowanie zakończone Wszystko było by dobrze, tylko mam problem z punktem 2. Ponieważ gdy przyciskam otwieranie i zamykanie tak jak w instrukcji, samochód nie reaguje. Jak przełączam stacyjkę na ON - kierunki mrygają. Ale pilot w ogóle nie działa... Pomoże ktoś? Na kluczyku mam napis NATS, oraz dwa przyciski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernii Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Witam mam podobny problem z pilota nieda sie nic zrobic tylko kluczykiem zamykac i otwierac i nie umie zaprogramowac kluczyka i sprawdzic tym kluczykiem centralki mial ktos taki przypadek? Rano auto dalo sie z pilota zamknac a po poludniu juz sie nie dalo pilotem otworzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Witam mam podobny problem z pilota nieda sie nic zrobic tylko kluczykiem zamykac i otwierac i nie umie zaprogramowac kluczyka i sprawdzic tym kluczykiem centralki mial ktos taki przypadek? Rano auto dalo sie z pilota zamknac a po poludniu juz sie nie dalo pilotem otworzyc. Zacznij od sprawdzenia baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B_A_D_I Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 wymień baterie tylko dobrze je wsadź , dobrą stroną , i zaprogramuj jak niebedzie działał na forum jest instrukcja, miałem to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.