Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Świst Paska Lub Rolek

marcopolo2010

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taka sprawe gdyż wymieniłem pasek od alternatora i od klimy a mechanik stwierdził ze rolki są dobre i przy odpaleniu słychać jak by świszczały paski jak by był zajechane a puzniej przestaje jak sie rozgrzeje.Mam pytanie czy wymieniac rolki czy zostawic to moze sie uspokoji????

Witam mam taka sprawe gdyż wymieniłem pasek od alternatora i od klimy a mechanik stwierdził ze rolki są dobre i przy odpaleniu słychać jak by świszczały paski jak by był zajechane a puzniej przestaje jak sie rozgrzeje.Mam pytanie czy wymieniac rolki czy zostawic to moze sie uspokoji????

witam nie martw sie u mnie jest podobnie tez wymienilem pasek alternatora nawet napinacz i dalej jest swist sprawdz moze czy to nie oslona rozrzadu gdzies przyciera bo one tez maja to do siebie

Mysle ze to nie osłona ale posprawdzam zobacze jak dalej sie bedzie zachowywał moze sie uspokoji pozdro

U mnie , silnik 1,9 dci też świszczy gdzieś od 2 miesięcy. Rozrząd wymieniałem prawie 2 lata temu a zaczęło świszczeć od 2 miesięcy. Ale tylko przy odpalaniu zimnego silnika. Jak się rozgrzeje to przestaje. Ale niestety "nie ustaje i nie przechodzi po jakimś czasie".

moj "specjalista" stwierdzil ze to tani pasek i to wlasnie jest przyczyna - moze i racja bo poprzednio mialem orginala i nie pisknol az do smierci...:)

Paski założyłem continentala wiec chyba najgorsze nie sa chyba. Mysle ze troszke pasek sie mogł rozciągnąć mysle ze scisne go badziej napinaczem i bedzie ok zobaczymy

Wszystko sie wyjasniło mialem słabo dokrecony napinacz z góry przy regulacji i był luzny pasek. temat można zamknąc pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...