vortex Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Jak w temacie. Jaki olej polecilibyście. Powoli czas wymienić olej. Dotychczas jeździłem na Shell Rimula R6 LME 5W-30. Po usunięciu DPF myślę, że można zalać coś tańszego. Ma ktoś jakieś propozycje. Z góry dziękuję za sugestie Bezawaryjności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Mam pytanie, jak się pozbyłeś tego filtra. Olej można zalać 5w40 lub 10w40 ale osobiście bym zalał 5w40 shella Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Kanał, młotek i kolega do pomocy... programowo tez trzeba Vtx - ja lałbym na twoim miejscu motula 5w40 /5w30 [tylko uwazaj na pordrobki] moge dac Ci kontakt do sklepu gdzie kupisz tanio dobry towar [filtry tez] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vortex Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Mam pytanie, jak się pozbyłeś tego filtra. Olej można zalać 5w40 lub 10w40 ale osobiście bym zalał 5w40 shella Oczywiście w wyspecjalizowanej firmie. Usunęli filtr i zrobili remap - prosiłem nie więcej jak 20% serii. ehh- jak masz sprawdzone namiary, b. chętnie skorzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 może Mobil Super 3000 XE 5W30? Dość tani (ok. 120-150zł za 5l) i dobry dla diesla zalewam nim także bezproblemowo benzynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.