Gość wojt_mk.. Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Mam pytanie szukam zamiennika filtra oleju do silnika 1.6 benz 102 KM ponieważ katalogowy ma trochę mniejszą średnice i zawsze się poci jak założe, znalazłem z filtrona kilka i mam pytanie z boku jest taki opis (katalog filtrona) : By-pass Valve: No Anti-Drain Vavle: Yes Anti-syphon Vavle: No Mógłby mi to ktoś przetłumaczyć ? Czy musze szukać filtra patrząc na te dane ma to jakieś znaczenie? czy tylko na wymiary filtra i gwint ??? poniżej link do strony filtrona : http://www.filtron.pl/pl/index.php Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dani Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Mam pytanie szukam zamiennika filtra oleju do silnika 1.6 benz 102 KM ponieważ katalogowy ma trochę mniejszą średnice i zawsze się poci jak założe, znalazłem z filtrona kilka i mam pytanie z boku jest taki opis (katalog filtrona) : By-pass Valve: No Anti-Drain Vavle: Yes Anti-syphon Vavle: No Mógłby mi to ktoś przetłumaczyć ? Czy musze szukać filtra patrząc na te dane ma to jakieś znaczenie? czy tylko na wymiary filtra i gwint ??? poniżej link do strony filtrona : http://www.filtron.pl/pl/index.php Proszę o pomoc Czesc A probowales zalozyc filtr innej firmy np Knecht Mann itp? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Mam założony mann W719/5 ale to nie jest od nissana chyba od vw chce zmienić gdyż wyczytałem że ma troche inne parametry: ciśnienie otwarcia zaworu obejściowego 2,5 bar, a normalnie tego nie ma i niewiem czy tak może być, chyba zdecyduje się na " knecht OC109/1" z filtrona znalazłem kilka ale nikt chyba niewie co oznaczają te ozn po angielsku (pierwszy post) czy ktoś jeździł na knechcie ? nie poci się spod filtra? zaznaczam silnik GA16DE 1.6 benz. 102 KM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Ja wcześniej w swoim TD miałem filtr paliwa filtrona i jakoś musiałem zmienić i kupiłem do paliwa knechta i jak widziałem w środku flaki to zauważyłem o wiele lepsze rozwiazanie przekroju filtra miedzy filtronem ,inna firma a knechtem. To może do benzynki też by był lepszy knecht . Zreszta sobie chwalą filtry filtrona ,manna czy knechta na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.