krzysiek1958 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Szumia lozyska kol tylnych .Jest ABS i niby trzeba wymieniac cala piaste .Znalazlem jednak na internecie zestaw lozyk kola do p11 2.0TD firmy MAXGEAR kod produktu 33-0458 za 180 zl. Wiec nie podejrzewam zeby cala piasta z lozyskami kosztowala 180zl. Czyli to musza byc lozyska , lub jedno lozysko jak na przodzie. A wiec wymienne . Na os tylna zazwyczaj przychodza lozyska stozkowe. Wiec powinno byc ich dwa . Tej piasty jeszcze nie rozbieralem wiec jesli ktos rozbieral niech napisze jakie lozyska siedza w piascie . Po rozmowie telefonicznej jest to jenak cala piasta z lozyskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja bym darował sobie MAXGEAR, kiepska jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Bylem tez u kolegi na podnosniku i jednak trzeba z piastami. A wiec jesdnak jak kolega na pisal jaka cena taka jakosc. Tylko ze okazalo sie ze to nie lozyska bo po podniesieniu autka i pokreceniu kolami nie slychac szumu. Po sciagnieciu kola okazalo sie ze klocek bral nierowno . Zakladalem niedawno klocki i nie wiem co sie stalo ze sie przekrzywil. Jutro jeszcze wymienie klocki . Pojezdze jezcze i zobacze moze to opony juz tak szumia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Bylem tez u kolegi na podnosniku i jednak trzeba z piastami. A wiec jesdnak jak kolega na pisal jaka cena taka jakosc. Tylko ze okazalo sie ze to nie lozyska bo po podniesieniu autka i pokreceniu kolami nie slychac szumu. Po sciagnieciu kola okazalo sie ze klocek bral nierowno . Zakladalem niedawno klocki i nie wiem co sie stalo ze sie przekrzywil. Jutro jeszcze wymienie klocki . Pojezdze jezcze i zobacze moze to opony juz tak szumia . Ostatnio miałem podobnie. Rozebrałem zacisk tylni - cylinderek i wymieniłem gumki (koszt ok 12 zl). Moze masz problemy z zaciskiem tak jak ja. Prosta robota tylko wyjmij zacisk i zrób w imadle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Z tyłu trzeba w zaciskach zwrócić uwagę żeby wycięcie w tłoczku (jedno z 4) nachodziło na wypustkę w klocku. Ma to zapobiec przekręcaniu się tłoczka. A jak nie trafi to będzie krzywo klocek darło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.