Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Huczy... mówią że nie łożysko to co

dbdariusz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

przy 57 km/h , 80 km/h, 90 km/h nastepuje huczenie. Siedząc za kierownicą szczególnie słychać. Może opony... choć dlaczego tak nagle... bieżnik się psuje? A co do łożyska to huczenie chbya by było cały czas i by się zwiększało a nie w tylko w niektórych prędkościach. Co do słyszalności to słychać z tyłu... ale siedząc z tyłu tego nie słychać... dziwne

Ja mam istotne pytanie uzupełniające: piłeś wczoraj jakiś alkohol?

heheh :D dobre.

Ale poważnie mówiąc jest to drażniące i wcześniej tego nie bylo. Po prostu sobie huczy coś z tyłu.... jakby opony... ale to huczenie nie jest równomierne tylko takie jakby wolniejsze niż obroty kół

warto więc przyjrzeć się bieżnikowi (może gdzieś wjechałeś w placek lepiku)i sprawdzić na wszelki wypadek wyważenie tylnych kółek

Edytowane przez Dar1962

Może powietrze, wiatr? Note ma dość dużą "budę". Przy silniejszym wietrze słychać zawirowania powietrza bardziej niż zwykle.

chyba muszę zlać temat... i czekać może coś wyjdzie....

zmieniłem koła tył na przód i nadal to samo.

zmieniłem koła tył na przód i nadal to samo.

czy po tym zabiegu huczenie jest bez zmian, czy może przeszło na przód ??

ja tak miałem jak mi ząbkował opony z tyłu.

przy 57 km/h , 80 km/h, 90 km/h nastepuje huczenie. Siedząc za kierownicą szczególnie słychać. Może opony... choć dlaczego tak nagle... bieżnik się psuje? A co do łożyska to huczenie chbya by było cały czas i by się zwiększało a nie w tylko w niektórych prędkościach. Co do słyszalności to słychać z tyłu... ale siedząc z tyłu tego nie słychać... dziwne

Nie wiem jaki masz przebieg ale mogą to być niestety łożyska skrzyni biegów.

Maniek,ale on pisał o huczeniu z tyłu...tak by niosło???Może kolega by sprawdził czy huczenie zmienia się w momencie zmiany biegów,wysprzęglenia itp.dało by to trochę nowych podpowiedzi.

przy 57 km/h , 80 km/h, 90 km/h nastepuje huczenie. Siedząc za kierownicą szczególnie słychać.

Spróbuj może rozpędzić autko i puścić jej na luz i trzymać wciśnięte sprzęgło - tak aby samochód się toczył a skrzynią była całkowicie rozłączona. Wyeliminujemy w ten sposób napęd a skupimy się tylko na trakcji. Po tym teście będziemy już wiedzieć więcej.