Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Huczy... mówią że nie łożysko to co

dbdariusz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

przy 57 km/h , 80 km/h, 90 km/h nastepuje huczenie. Siedząc za kierownicą szczególnie słychać. Może opony... choć dlaczego tak nagle... bieżnik się psuje? A co do łożyska to huczenie chbya by było cały czas i by się zwiększało a nie w tylko w niektórych prędkościach. Co do słyszalności to słychać z tyłu... ale siedząc z tyłu tego nie słychać... dziwne

W dniu 23.08.2011 o 12:14, was79 napisał:

Ja mam istotne pytanie uzupełniające: piłeś wczoraj jakiś alkohol?

heheh :D dobre.

Ale poważnie mówiąc jest to drażniące i wcześniej tego nie bylo. Po prostu sobie huczy coś z tyłu.... jakby opony... ale to huczenie nie jest równomierne tylko takie jakby wolniejsze niż obroty kół

warto więc przyjrzeć się bieżnikowi (może gdzieś wjechałeś w placek lepiku)i sprawdzić na wszelki wypadek wyważenie tylnych kółek

Edytowane przez Dar1962

W dniu 23.08.2011 o 14:15, ranger napisał:

Może powietrze, wiatr? Note ma dość dużą "budę". Przy silniejszym wietrze słychać zawirowania powietrza bardziej niż zwykle.

chyba muszę zlać temat... i czekać może coś wyjdzie....

zmieniłem koła tył na przód i nadal to samo.

W dniu 24.08.2011 o 10:28, dbdariusz napisał:

zmieniłem koła tył na przód i nadal to samo.

czy po tym zabiegu huczenie jest bez zmian, czy może przeszło na przód ??

ja tak miałem jak mi ząbkował opony z tyłu.

W dniu 23.08.2011 o 12:05, dbdariusz napisał:

przy 57 km/h , 80 km/h, 90 km/h nastepuje huczenie. Siedząc za kierownicą szczególnie słychać. Może opony... choć dlaczego tak nagle... bieżnik się psuje? A co do łożyska to huczenie chbya by było cały czas i by się zwiększało a nie w tylko w niektórych prędkościach. Co do słyszalności to słychać z tyłu... ale siedząc z tyłu tego nie słychać... dziwne

Nie wiem jaki masz przebieg ale mogą to być niestety łożyska skrzyni biegów.

Maniek,ale on pisał o huczeniu z tyłu...tak by niosło???Może kolega by sprawdził czy huczenie zmienia się w momencie zmiany biegów,wysprzęglenia itp.dało by to trochę nowych podpowiedzi.

W dniu 23.08.2011 o 12:05, dbdariusz napisał:

przy 57 km/h , 80 km/h, 90 km/h nastepuje huczenie. Siedząc za kierownicą szczególnie słychać.

Spróbuj może rozpędzić autko i puścić jej na luz i trzymać wciśnięte sprzęgło - tak aby samochód się toczył a skrzynią była całkowicie rozłączona. Wyeliminujemy w ten sposób napęd a skupimy się tylko na trakcji. Po tym teście będziemy już wiedzieć więcej.