Gość roland204 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Witam. Czy można założyć do Almery N16 z 2003r lampy przednie z przed liftingu rok 2002?Obecnie mam lampy soczewkowe które się wypaliły,założyłem nowe żarówki OSRAM NIGHTBREAKER PLUS + 90% - H7 które wydłużyły stumień światła o jakiś 1 metr ale nadal jest tragedia, auta jadące za mną dalej świecą niż ja.Mam pytanie czy jak kupie nową lampe soczewkową to po jakim czasie się znowu wypali,czy nie lepiej założyć lampy szklane ale czy da rade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 radę da, ale to będzie straszna rzeźba. chyba trzeba by było wstawić jakieś dodatkowe mocowanie (przed liftem między reflektorem a kierunkowskazem jest taka dodatkowa blaszka). i kostki zdaje się są inne. poliftowe do starej N16 dużo łatwiej zamontować, tylko nikt rozsądny tego nie robi kiedyś na forum ktoś pisał, że dał lampy do regeneracji i wstawili mu jakieś dobre soczewki od audi. myślę, że to będzie lepsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zamiast montowac lampy sprzed liftingu, kup uzywane poliftowe z metalowymi oprawami soczewek i beda: 1) ladnie swiecic, 2) nie wypala sie. Nissan te lampy wymienial na takie z metalowa oprawa w ramach akcji serwisowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 albo daj lampe do regeneracji soczewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roland204 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Kupiłem i zamontowałem lampy uzywane poliftowe z metalowymi oprawami soczewek.Świecą bardzo ładnie,dziękuje za porade i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyns Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 witam forumowiczów, mam pytanie, czy oryginalne lampy po FL są szklane czy też plastikowe ..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 z zewnątrz jest plastik, ale dość gruby, bodaj ponad 1mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.