Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] głośna praca silnika przy 120 km/h

Gość Yola

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od dwóch tygodni cieszę się swoja Micrą przebieg 150tys, silnik 1,4 benzyna. Zauważyłam, że na wyższych obrotach silnik pracuje głośno, ale rekord osiąga kiedy wskazówka obrotów dochodzi do cyfry 4 przy prędkości 120km/h (dokładnie tak i zawsze tak) Autko jest wtedy głośne jak samochód wyścigowy, co dziwne po przyspieszeniu jest już lepiej/ciszej - w weekend zaliczyłam dłuższą trasę 130 -140 było ciszej, więcej się bałam :)

Gdzieś w sieci w komentarzach o tym modelu wyczytałam dwie podobne opinie - że silnik bardzo głośno pracuje przy prędkości 120km/h, ale nie wiem czy to ma świadczyć o tym że to normalny objaw Micry?

Witam

Od dwóch tygodni cieszę się swoja Micrą przebieg 150tys, silnik 1,4 benzyna. Zauważyłam, że na wyższych obrotach silnik pracuje głośno, ale rekord osiąga kiedy wskazówka obrotów dochodzi do cyfry 4 przy prędkości 120km/h (dokładnie tak i zawsze tak) Autko jest wtedy głośne jak samochód wyścigowy, co dziwne po przyspieszeniu jest już lepiej/ciszej - w weekend zaliczyłam dłuższą trasę 130 -140 było ciszej, więcej się bałam :)

Gdzieś w sieci w komentarzach o tym modelu wyczytałam dwie podobne opinie - że silnik bardzo głośno pracuje przy prędkości 120km/h, ale nie wiem czy to ma świadczyć o tym że to normalny objaw Micry?

Micra mojej córki ma silniczek 1.2. i mały przebieg (60kkm) a też w pewnym zakresie obrotów 4-4,5rpm mocniej "gra" po przekroczeniu tych obrotów cichnie i jest tak od początku. Oczywiście ciężko coś wyrokować na odległość,warto by to osłuchał ktoś ,kto ma o tym pojęcie.Ale myślę że TTTM.

Witam, według mnie nie ma czym się martwić (no chyba, że są to jakieś stuki albo słychać jakieś wyrażne metaliczne dzwięki). Sam posiadam micre z silnikiem 1.2 i w odpowiednim przedziale jest głośna. Dla uspokojenia dodam, że mój brat posiada renault kangoo:) również z silnikiem 1.2 i objawy ma te same. Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

[to jest miejski samochod wiec 120km to dla niego duzo przydal by sie 6ty bieg ja tez mam silnik 1,4 kultura pracy tej jednostki jest bardzo dobra niestety przy takich obrotach bedziesz miala glosnoi i spalanie tez jest wieksze ...jedno co mozesz sobie sprawdzic to rozrzad moze go slychac i dlatego jest glosniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...