Gość gasch Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 witam, ostatnio jezdzilem troche w nocy i zauwazylem ze sunny ma bardzo kiepskie swiatla (mijania oraz dlugie) czy mozna sobie z tym jakos poradzic? swiatla mam dobrze ustawione. chodzi mi o to ze plama swietlna jest raczej niezbyt jasna i nierowna. moze jakies silniejsze/inne zarowki? dluga jazda w nocy bardzo meczy. nawet w mojej poprzedniej corsie z 92r swiatla byly lepsze, szczegolnie dlugie (chociaz zarowki tez byly h4). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 można spróbować żarówek z niebieskim widmiem, wykonanych w nowej technologii, najlepiej dobrej marki. cena to ok. 90 zł. różnica jest dosyć duża. nie powinno się zmieniać żarówek na mocniejsze. raczej lampy w N14 nie są przewidziane do żarówek np. 80/100W .... .. chyba zresztą sam nie chciałbyś zobaczyć kolesia jadącego naprzeciw ciebie z takimi żarówkami. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 te zarowki z niebieskim widmem czy jakos tak co maja kolor niebieski mozesz sobie od razu darowac to jest badziew targowy ktory w wiekszosci przypadkow swieci jeszcze gorzej no i strata kasy sa tylko 3 rodzaje zarowek w ktore warto zainwestwac osram silverstar +50%(w 2003 roku najlepsze w badaniach angielskich) philips jakis vision ale nie blue philips tez nie pamietam dokladnej nazwy ale cos jakby rally 150 napewno wystepuje 150 w nazwie sam mam te pierwsze i roznica jest kolosalna swiatlo przed samochodem masz biale a nie zolte jak z zarowek za 7zl wada to to ze sie szybciej przepalaja i sa drozsze inna mozliwosc to wymontowanie reflektorow i wyczyszczenie odblysnikow napewno sa dosyc przykurzone co mocno ogranicza ilosc padajacego swiatla na droge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 żarówki o których pisał "raveland" są to właśnie żarówki z "niebieskim" widmem, tzn. z temp. barwy ponad 4000K A NIE NIEBIESKIM KOLOREM. ... i nikt tu nie pisze o bazarowych żarówkach pomalowaną na niebiesko bańką. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarros Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 a ja proponuje zalozyc zarowki firmy Tungsram Megalight +60%!! i zobaczysz roznice!! placilem 25 zl za komplet!! ale warto!! 8) wczesniej mialem Philipsa + 30% wicej swiatla i tez byly ok w tej samej cenie!! a o zarowkach typu "blue" itp. to zapomnij bo to badziew jest!!!! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ja mam zwykle zarowki Tungsram 80/100W sztuka za 10zl. Do tego 2x halogeny dalekosiezne Hella FF75 pod zderzakiem zalaczane przy swiatlach drogowych i tym sposobem w nocy jasno jest jak w dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 sorki jasiu666 nie zrozumialem cie dokladnie ale mi sie wydaje ze chodzi ci o filtr UV a nie o niebieskie widmo bo te zarowki nie maja w sobie nic z niebieskieog kolorku naszczescie maciejka_sz zaloz sobie osram silverstar +50% a te twoje 80 watowe zarowki wysiada daje sobie za to glowe uciac nie dadza takiego bialego swiatla jak osramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 do "maciejka_sz" ...i jak się spotka takich dwóch na drodze, jadących z przeciwka to z pewnością żaden z nich nie zobaczy drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 nie chodzi o filtr UV "raveland"..., który jest potrzebny, żeby nie matowiały reflektory z tworzywa sztucznego ... jak narazie ciężko jest uzyskać czyste białe światło z 60W ..to z pewnością nikt nie fatygowałby się o montowanie instalacji do lamp Xeonowych. a we wszystkich "zwykłych" żarówkach dających - pseudo białe światło - zastosowano manewr ze zmianą barwy światła w kierunku światła niebieskiego efekt jest uzyskany, tzn. widoczna większa ostrość, szczegółowość drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ja tam nie narzekam na swiatla :wink: moze faktycznie sproboj innych jak mowia chlopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kubs Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ja też nie narzekam, a lampy masz orginał czy jakies typu no name ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lowiec Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 tu z jarrosem sie zgodze!!!!! (sorki jarros nie moglem sobie darowac tych wykrzyknikow ) z zarowek ktore wsadzilem do sunnego philipsy vision plus swiecily swietnie ale krotko jakies 6tys km. pozniej na krotko wsadzilem philipsy blue vision. na krotko bo po niespelna 300km wywalilem - z zestawu zostaly tylko swiecace na "bialo" postojowki.swiatlo dawaly porazajaco slabe szczegolnie w nocy i w deszczu. natomiast tungsram megalight +30% swiecily przez 22tyskm i naprawde daja duzo jasnego swiatla szczegolnie w polaczeniu z orginalnymi reflektorami. mam w przod wmontowane i halogeny i dalekosiezne jak sie to wszystko zapali to przed autem robi sie dzien gorzej tylko na czarnym mokrym asfalcie wtedy i tak newiele widac. pozdrawiam slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2005 do mokrych nawierzchni sa projektowane specjalne zarowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bastek Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Ja też nie narzekam, a lampy masz orginał czy jakies typu no name ???No właśnie! To może być powodem. Sam mam Depo i świecą oki, ale niektórzy narzekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gasch Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 witam, jakby co lampy mam oryginalne ale zarowki rzeczywiscie jakies gowniane "blue" kupione w supermarkecie. (jak sprowadzilem auto to tylko zarowki byly przepalone i kupilem je na szybko przed przegladem). Kupie chba te OSRAM. Uzywalem kiedys w corsie Osram ale jakis innych i rzeczywiscie byly lepsze niz standardowe np. NAVRA za 8zeta. Ma ktos link do jaiegos testu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Do Sunny zarowka jest z kolnierzem czy bez ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 chyba zwykłe h4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remoo Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Nie wiem co to zwykla H4 ale kiedys kupowalem zarowke i gosciu spytal czy z kolnierzem czy bez .. oczywiscie kupilem zla i musialem kupic druga. Niestety bylo to dawno i nie pamietam jaka w koncu kupilem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 zdecydowanie z kolnierzykami wiem bo sie ich juz troche napilowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lowiec Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 ja do swojego kupuje albo inaczej mowie "zarowki H4" i dostaje zarowki i pasuja w reflektory. w halogeny od gti wchodza zarowki z jednym "wasem" ale tych jeszcze nie wymienialem. o kolnierzykach pierwsze slysze. pozdrawiam slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietkas Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Uwaga na moc żarówek-- w sunnym żarówki zasilane są bezpośrednio z przełącznika świateł, można łatwo go spalić. Nowy to spory wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bastek Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Uwaga na moc żarówek-- w sunnym żarówki zasilane są bezpośrednio z przełącznika świateł, można łatwo go spalić. Nowy to spory wydatek.To jaka ma byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 60/55W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bastek Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 60/55Wthx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 a co myslicie o tych http://www.allegro.pl/item120263696_zarowk..._60_2_szt_.html Bo wlasnie sie zastanawiam nad wymiana i mam dylemat czy wybrac te czy Philisa? I mam tez jeszcze pytanko jakie sa zarowki postojowe? Chce zobaczyc jak bedzie wygladalo jak sie zalozy diody :)Moze ktos juz sie bawil w te podmiane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi