Gość raveland Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 jak swieca to nie wiem ale powinny byc lepsz od zwyklych za 7zl postojowki ida 12v3 czy jakos tak to jest standard w samochodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Założyłem wczoraj Tungsram Megalight +60i rzeczywiście jest spora różnica - światło przed samochodem jest jaśniejsze. Zauważyłem też, że emitują więcej ciepła. Czy nie wpłynie to na trwałość odbłyśników w reflektorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 A gdzie można kupić Tungsram lub Osram bo jeszcze nie widziałem nigdzie?? Moje też słabo świecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 A gdzie można kupić Tungsram lub Osram bo jeszcze nie widziałem nigdzie??Moje też słabo świecą Jakis czas Shell promowal zarowki Osram Silverstar. A jak nie - to niezastapione allegro/eBay pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Ok, dzięki i pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Ja kupiłem w Auto Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Wczoraj zainwestowałem w Zarówki Osram Silverstar.Powiem tylko że jeszcze ich nie sprawdziłem ale napweno swiecą dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Wczoraj zainwestowałem w Zarówki Osram Silverstar.Powiem tylko że jeszcze ich nie sprawdziłem ale napweno swiecą dobrze Ja uzywam Osram Cool Blue i wiem, ze nigdy, ale to nigdy nie kupie zwyklych zarowek! -- roznica jest ogromna. Silverstar to tez bardzo fajne zaroweczki - bedziesz zadowolony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Ja uzywam Osram Cool Blue i wiem, ze nigdy, ale to nigdy nie kupie zwyklych zarowek! -- roznica jest ogromna. A jak z Policja?? Zarowki spelniaja europejska norme ECE R37! Praktycznie niezauwazalne jest, ze swiatlo ma lekko niebieskawe zabarwienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bloksi1 Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Pietkas to znaczy ze niema przekaźnika na swiatła tylko leci przez włącznik ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 a czy psiarnia sie czasem nie czepia jak sa w postojach diody? Czy ktos cos wie na ten temat? Bo zastanawiam sie nad bialymi takimi: http://moto.allegro.pl/item149205224_zarow...mcd_nowosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 http://moto.allegro.pl/it...mcd_nowosc.html Coś drogawe!!! widziałem za 4-5 zeta efekt na zdjęciach był taki sam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 http://moto.allegro.pl/it...mcd_nowosc.html Coś drogawe!!! widziałem za 4-5 zeta efekt na zdjęciach był taki sam :one: ale musza byc W5W tak? za takimi mam sie rozgladac ?? :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Szukaj zarówek H4 i najwazniejsze by mialy homologacje zarowki juz mam: Philips Vision Plus Ultra + 50% model "H4" 60/55w :mikolaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Devill Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Żarówki Osram Cool Blue są jednymi z najlepszych żarówek na rynku ale cenę mają też ładną ostatnio sprzedałem komplet gdzie szt. kosztowała 46zl po założeniu klijent po 2 dniach przyszedł i zamowił kolejny komplet do samochodu żony był pod wrażeniem jakości światła! Ja osobiscie mam teraz założone żarówki Philips Vision plus +50% 23 zl za szt dają bardzo dobre światło bez prównania z tymi niebieskimi Xennonkami dla młodych szpanerów ale nie stety blado wypadają przy Osram Cool Blue ALe cuż gdy kupowałem żarówki to w hurtowni nie mieli Osram Cool Blue, teraz mi tylko zostało podjechac do stacji kontroli pojazdów ustawic prawidłowo lampy bo dopiero we mgle zobaczyłem że lewa lampa bije mocno w prawą strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Powiem tylko tyle: te wszystkie żarówki, które polecacie są super wspaniałe itd. ale musze przyznać, że kupiłem (zmuszony strasznie słabym światłem) żarówki nie z niebieską bańką ale tak jakby niebieskim wnętrzem (dziwny efekt, żarnik też dziwny) w tesco za prawie 40 złotych komplet (oczywiście H4 55/60) i różnica jest niesamowita. Światło jest białe a nie żółte no i moc (zasięg) światła jest mocniejsza... mówcie co chcecie ale nie wszystko co tenie jest złe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr0m Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Osram Cool Blue H4 poswiecily mi przez okragly rok. Poszczegolne zarowki skonczyly sie praktycznie w tym samym czasie +- 2 miesiace Dodam, ze w dzien jezdze zawsze na swiatlach mijania :!: Wynik wiec uwazam za calkiem dobry... Teraz zamierzam potestowac Silverstar'y... -- pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ladapis Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Kupiłem Tungsramy Mega.... +60% (25 zł z komplet) i zamontowałem, najpierw tylko jedną dla porównania ze starą. Jeszcze nie przetestowałem różnicy w pełnej ciemności, bo nie byłem za miastem, ale różnicę widaćnawet w oświetlonym nocą mieście. Efekt jest taki, że zwiększył się zakres pola wyraźnego widzenia oraz mocniej odbijająświatło znaki i odblaski. Z zamontowaniem drugiej jeszcze się wstrzymam, aż wyjadę poza miasto, wtedy dam znać więcej. Z efektu jestem zadowolony, teraz czas przetestować żywotność. [ Dodano: Czw 21 Gru, 2006 23:25 ] Pośród różnego rodzaju niebieskich i błękitnych hipermarketowych "xenonków" widziałem dziśw Auchan, jedne , które na tle innych wzbudzały większe zaufanie. Cena za komplet 16-17 zł, opakowanie dziwnie solidne, druk na etykicie dziwnie łądny, a same żarówki dość elegancko wykonane, z równomiernym, estetycznym błękitem. Ponadto w przeciwwieństwie do innych, zamiast napisu "wyprodukowano w Chinach" widnaiło na nich "made in south korea".... Oryginalne żarówy nawet w koreańczykach dypu Daewoo i Hyundai świecą baaaaaaardzo długo. hmmm... wie ktoś czy są coś warte? [ Dodano: Wto 07 Sie, 2007 01:36 ] No to mogę uzupełnić informacje. Po paru miesiącach jeżdżenia na tych Tungsramach, szybko je wymontowałem jak zobaczyłem przypadkiem, że kostki wciskane na żarówki się topią, deformują i kruszeją. Jeszcze trochę bym pojeździł to by się rozpadły. Wstawiłem standardowe i dzieujęza takie eksperymenty. Ciekawe jak dostały przewody... Po prostu fizyka - więcej energii = więcej ciepła.... w tym przypadku za dużo. prawdopodobnie trzeba nie zakrywać kostek gumami, aby ciepło ulatało...ale wtedy leci brud... i taki tuning wykańcza... Ja już się wyleczyłem i od razu mi zwykłe żarówki jaśniej świecą. Teraz mi się przypomniąłeo, że w Accordzie kiedyś miałem podobnie, ale nie skojarzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi