Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak zamontować radio w Nissanie nv200

Gość Goti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym użytkownikiem na tym forum, więc witam wszystkich forumowiczów ;).

Drodzy forumowicze od kilku dni jestem w posiadaniu Nissana NV200... Owe auto nie posiadało przy zakupie radia, więc dokupiłem... (tak było taniej) tylko przy próbie zakładania już na samym początku mam problem. Mianowicie nie radze sobie ze zdjęciem maskownicy szuflady na radio.

Pytanie mam następujące:

Czy aby zamontować radio trzeba wymontować cały kokpit?

A jeśli tak to jak to uczynić bez zniszczenia kokpitu?

Auto jest nowe więc nie chce metodą prób i błędów montować aby niczego nie zniszczyć... szukam pomocy :)

Za każdą pomoc z góry dziękuje :)

Pozdrawiam

Goti

Troszke poedytuje...

udało mi sie w częsci zdjąć kokpit... ale dźwignia od regulacji obiegu powietrza nie pozwala mi zdjąć tego kokpitu... jakieś pomysły jak ją zdjąć ?

Gość crazy4volvo

(...)udało mi sie w częsci zdjąć kokpit... ale dźwignia od regulacji obiegu powietrza nie pozwala mi zdjąć tego kokpitu... jakieś pomysły jak ją zdjąć ?

Witam również jako nowicjusz.

Niedawno miałem ten sam problem (a nawet więcej, gdyż montowałem jeszcze kamerę cofania i radio z powiększonym panelem). Nakładka na dźwigience nawiewu zapinana jest od góry, tak więc musisz delikatnie wypchnąć ją od dołu.

Powodzenia!

post-47304-0-02835900-1314964368_thumb.jpg

• 6 miesięcy temu...

Witam,

Panowie podpowiedzcie jak zdemontować ten element nad popielniczką. Mam zdemontowaną popielniczkę i wykręcone te 4 śruby. Z góry zaczepy elegancko wychodzą, ale od dołu coś trzyma. Czy muszę wyciągnąć ten duży czarny element żeby to wyciągnąć?

Pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...