Gość Hero Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zastanawiam sie czy w zwiazku z ostatnia wymiana oleju silnikowego nie pojechac tez i nie zmienic oleju w w skrzyni... Czy moglibyście poradzic jakis dobry i niezbyt drogi warsztat gdzie cos takiego moglbym przeprowadzic ? Dzieki za wszelkie info.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 a na holere ci warsztat. kup 4 litry plyny dextron III badz IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hero Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 no przydalby sie kanal...Zreszta ja nie znam sie za bardzo na mechanice i wole nie spieprzyc czegos... heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 nie ma nic do spieprzenia. podnosisz samochod, zabezpieczasz aby nie spadla ani nie ruszyl. odkrecasz spust i spuszczasz. no i aby szybciesz szlo to wyciagnij miarke. jak jzu zlecis wszystko zakrec spust, ale wczeasniej wytrzyj "korek" sucha szmatka i zmien filtr. Nastepnie bierzesz lejek i do dziury gdzie idzie miarka wlewasz 4 litry plynu. Czekasz chwile. zapalasz samochod niech pochodzi pare sekund. Wrzucasz na D i zaciagasz reczny (upewnij sie ze dobrze trzyma) lecisz i sprawdzasz ile plynu. Nie powinno byc wiecej jak MAX. I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosan Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Witam,i mam pytanie-czy faktycznie,jak pisał Wielki Wac przy wymianie oleju trzeba zmienić filtr ?(maxima98).W aso nie wspominają o filtrze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 moim zdaniem wcale nie 8) w mojej maxi filtr w skrzyni to nic innego jak metalowa siateczka ,którą dało się wyjąć przepłukać(wyczyścić) wydmuchać sprężonym powietrzem i zamontowano spowrotem 8) --no chyba,że w twoim roczniku jest inaczej :roll: koszt takiego filtre wówczas będzie około 120 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosan Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 a z ciekawości zapytam jaki olej lałeś i ile weszło?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 lałem elfa dextron III bo nie było w pobliżu castrola a poza tym elf jest najtańczy 22 zł za litr ---jek wszystko zlejesz to powinno wejść około 8 litrów (zlać można po zdjęciu "miski") jak po dokręceniu samego korka to wlałem około 6,5 litra :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 polecam i zapraszam centrum regeneracji automatycznych skrzyn biegó ,,SAMKO,, ul spokojna 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psujaut Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 warto znać przyzwoity warsztat ale sama wymiana oleju nie jest na tyle kłoptliwa, że można na tym oszczędzić i zrobić samemu 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1983 Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Witam. a gdzie znajduje sie ten Filterek w skrzyni?własnie wymieniłem olej w skrzyni ale zadnego filterka nie widziałem... a ile wchodzi w automat 3.0 z 96r wersja USa? mi weszlo 4.5l!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Akiro Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Filtr zobaczyłbyś po odkręceniu miski olejowej skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Filtr zobaczyłbyś po odkręceniu miski olejowej skrzyni Akiro, a ty go widziałeś? Oczywiście w swojej A32, a nie w jakimś VW czy Oplu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Ja wczoraj zadzwonilem do automat.pl , wymiana calego oleju to koszt 300zl :/ + olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Ja wczoraj zadzwonilem do automat.pl , wymiana calego oleju to koszt 300zl :/ + olej. dzisiaj wymienialem byla odkrecana miska. wyplukane wszystko, przeczyszczony filtr. oleju weszlo 5.5 litra. 200pln. ktos tam do gory pisal 8 litrow. hm... dziwne. moze calosci jest 8 litrow. przy wylewaniu z samego spustu napewno zejdzie duzo mniej nis 5.5 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 A gdzie wymieniales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1234 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 A gdzie wymieniales? w czestochowie. warsztat od automatow. pewno zadna to informacja dla ciebie bo jetes z w-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi