Gość forest02 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Witam, Powoli przymierzam się do zakupu 350Z i szczerze się przyznam, że niewiele wiem o tym samochodzie. Wiem na co mam zwracać uwagę przy zakupie samochodu ogólnie, ale na co konkretnego mam zwrócić uwagę przy zakupie tego modelu? Jakie usterki występują najczęsciej w tych samochodach? Czego się wystrzegać? Jedyne co słyszałem to, żeby nie kupować wersji amerykańskiej tylko europejską co by się zgadzało, bo samochody ze stanów są raczej w kawałkach lub pozlepiane. Założyłem taki temat, bo nie znalazłem żadnego pokrewnego. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, Powoli przymierzam się do zakupu 350Z i szczerze się przyznam, że niewiele wiem o tym samochodzie. Wiem na co mam zwracać uwagę przy zakupie samochodu ogólnie, ale na co konkretnego mam zwrócić uwagę przy zakupie tego modelu? Jakie usterki występują najczęsciej w tych samochodach? Czego się wystrzegać? Jedyne co słyszałem to, żeby nie kupować wersji amerykańskiej tylko europejską co by się zgadzało, bo samochody ze stanów są raczej w kawałkach lub pozlepiane. Założyłem taki temat, bo nie znalazłem żadnego pokrewnego. Dzięki za rady. Myślę, że większość, o ile nie wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania są w pierwszym wątku -> http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/44552-pare-pytan-o-350z-tu-ocena-komentarz/ Edit: wszystkie ;] Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez ewa_hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forest02 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Myślę, że większość, o ile nie wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania są w pierwszym wątku -> http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/44552-pare-pytan-o-350z-tu-ocena-komentarz/ Edit: wszystkie ;] Właśnie go znalazłem, także można śmiało kasować temat. Sorry za zaśmiecanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Witam, Powoli przymierzam się do zakupu 350Z i szczerze się przyznam, że niewiele wiem o tym samochodzie. Wiem na co mam zwracać uwagę przy zakupie samochodu ogólnie, ale na co konkretnego mam zwrócić uwagę przy zakupie tego modelu? Jakie usterki występują najczęsciej w tych samochodach? Czego się wystrzegać? Jedyne co słyszałem to, żeby nie kupować wersji amerykańskiej tylko europejską co by się zgadzało, bo samochody ze stanów są raczej w kawałkach lub pozlepiane. Założyłem taki temat, bo nie znalazłem żadnego pokrewnego. Dzięki za rady. większość produkcji tego modelu poszło do USA to nie dziwne, że dostępne są głównie amerykańskie. Ja bym nie przekreślał amerykańskich pod warunkiem, że nie jest bardzo uszkodzony i ma kontrolę trakcji (350z bez kontroli trakcji w naszych warunkach klimatycznych nie ma sensu chyba że wyłącznie do motorsportu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinezx Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Ja kupilem w US prawie w ciemno i jestem zadowolony od 2 lat, tyle ze musze sprzedac z przyczyn finansowych ale mysle, ze niedlugo znowu kupie i pewnie tez z us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 [...] i ma kontrolę trakcji (350z bez kontroli trakcji w naszych warunkach klimatycznych nie ma sensu chyba że wyłącznie do motorsportu) Nie wierzę, że nie wyłączasz tego ustrojstwa A im bardziej ślisko tym fajniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Nie wierzę, że nie wyłączasz tego ustrojstwa A im bardziej ślisko tym fajniej ja ZAWSZE wyłączam kontrolę trakcji jak nie leje i nie ma śniegu bo tak się nauczyłem jeździć i mogę lepiej zapanować nad autem. ale zimą na drodze gdzie jest pełno samochodów to kontrola trakcji jest wskazana, tym bardziej dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Moim zdaniem trzeba poznawac fizyke samochodu, jaka by ona nie byla. Bo jak mamy elektroniczny kaganiec i wydaje nam sie, ze ujarzmiamy "potwora" to mozna sie niemilo zdziwic, gdy system nie zadziala akurat tak jakbysmy tego chcieli. Oczywiscie to moje zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgadzac. Ja wylaczam ESP za kazdym razem jeszcze zanim swiatla wlacze, taki nawyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Trzeba, trzeba, ale nie tak od początku... można od początku, ale nie na drodze publicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 ....z parkingów wyganiają.... zrzucamy się kilka stówek i można śmigać po legalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi