Gość erensar Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 N14 Nie załącza sie wiatrak na chłodnicy (sprawdzony i działa). Wskażnik temp. wskazuje połowe skali ale silnik sie przegrzewa. Chyba w silniku są dwa czujniki jeden załącza wiatrak, drugi od temp. Co z tym zrobic ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Skad wiesz ze silnik sie przegrzewa? Bo sie wiatrak nie wlacza? na polowie skali u mnie tez sie nie wlacza... wlacza sie dopiero jak przejdzie za polowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 U mnie też zaskakuje za połową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 u mnie też się nie włącza przy połowie skali. Szczerze mówiąc to od kiedy mam sunniaka (2,5 roku) nie włączył się ani razu .... z wyjątkiem momentu, kiedy postanowiłem sprawdzić czy nie jest uszkodzony, tzn. "przygazowałęm" trochę na postoju w jeden upalny dzień, aż temperatura wyszła poza połowę skali termometra i .... włączył się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość erensar Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Wydaje sie mi sie, ze powinien sie włączac. Nigdy tego nie zaobserwowałem i pewnym jest, ze temp. jest za wysoka. Chociaż bulgotania nie słychac w chłodnicy. To chyba nie jest normalne. Rozgrzewałem go, smierdziało olejem ale sie nie załączył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Ale dlaczego jesteś pewien, że temperatura jest za wysoka? Na jakiej podstawie? Przecież wskaźnik działa i pokazuje połowę skali, wiatrak działa - dalej nie rozumiem w czym rzecz :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miff Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Nie do końca się oriętuje jak to jest rozwiązane w nissanach, ale u mnie np. też czasami się załącza, czasami nie... wydaje mi się, że albo czujnik od wiatraka jest przy wylocie z chłodnicy (więc jak jest np. przytkana to się nie załączy), albo włącza się czasowo, więc jak się silnik szybko grzeje to i tak się zagrzeje, bo załączy go w pewnym momencie, ale nie zdąży schłodzić... W każdym razie, jeśli układ chłodzenia działa poprawnie to nie ma prawa Ci się przegrzać, u mnie jest normalnie wskaźnik ponad 1/4 a jak w korkach jestem to czasami, żadko wychodzi ponad połowe, ale spada szybko, jak się wiatrak załączy... sądze, że połowa to nie jest za gorący, tylko dobrze rozgrzany... Jak się myle, poprawcie... Zrób sobie test (j.w.) na postoju pogazuj patrząc czy się włączy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.