Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Stuki z silnika

Gość mbr

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam następująca sprawę a mianowicie, stukanie z silnika już od jakiegoś czasu na zimnym po odpaleniu i po szybkiej jeździe. Ze stukami na zimnym już pisałem na forum, lecz odpowiedzi dostałem głównie, że "ten typ tak ma". Racja ten typ tak ma, ale teraz potrafi dosyć głośno i dosyć długo postukać, znacznie dłużej niż kiedyś. Na ostatniej trasie wakacyjnej Warszawa - Istambuł (około 2 tyś km) przy dłuższej jeździe 140-150 km/h i zwolnieniu do prędkości 50-60 km/h silnik wydawał stuki jak diesel. Ilość oleju ok, silnik się nie przegrzewał. Co to może być i co czeka do roboty? Poza tym silnik normalnie przyśpiesza, nie ma z nim innych problemów, rozrząd był wymieniany jakieś 20 tyś km temu.

motor 1.4 75km, lpg, przebieg 275 tyś km

Pozdrawiam

Michał

Kurcze nikt nie ma podobnego przypadku :-(??

Komplecik rorządu oryginał 2100 zł...więc mam zamiennik. Rozrząd był wymieniany cały, przynajmniej tak mi powiedziano, dostałem stary rozrzad spowrotem i wyglada, że wymienili wszystko.

Komplecik rorządu oryginał 2100 zł...więc mam zamiennik. Rozrząd był wymieniany cały, przynajmniej tak mi powiedziano, dostałem stary rozrzad spowrotem i wyglada, że wymienili wszystko.

No niestety, wyczytałem już jakiś czas temu na naszym forum, że zamiennik jest dużo gorszej jakości niż oryginalny rozrząd nissana. Po dość krótkim przebiegu mogą już zacząć się problemy. Poczytaj forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...