Gość lukas28 Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Witam, Kupilem Qashqai z 2008 roku i przebiegiem 92.000 - silnik 2.0DCI 150KM i Automat 1 Nie mam aparatu to wzialem zdjecie z internetu - tam gdzie pokazuje szczalka, na obreczy tej ruly ( przy lewej lampie - strona kierwocy ) jest lekko zasyfione olejem, tak jakby ta rula ( gumowa ) byla nieszczelna, widac ze to lecialo albo leci z tej ruly, poprostu wszystko pod rula jest lekko zasyfione olejem, nie jest to oblane olejem tylko spocone z oleju... Co to jest i czy sie tym martwic ? 2. jeszcze jedno zaworek N75 obok podszybia z strony kierowcy sobie lekko piszczy jest to OK ? Auto jedzi ok. Wymiana oleju itd byla 07.2011... w Nissanie. Pozdrawiam lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Lekkie zapocenie może wystąpić na tej rurce. N75 w tych samochodach słychać ponieważ jest sterowany elektrycznie i słychać silniczek czy elektromagnez (nie wiem dokładnie co tam jest) ale słychac takie delikatne buczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas28 Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Lekkie zapocenie może wystąpić na tej rurce. N75 w tych samochodach słychać ponieważ jest sterowany elektrycznie i słychać silniczek czy elektromagnez (nie wiem dokładnie co tam jest) ale słychac takie delikatne buczenie Za co odpowiedzialna jest ta rura? ( jest to ODMA ? ) z tego co widze to tam od nowosci nie bylo nic czyszczone i jest to zasyfione.. wyczyszcze i zobacze.. co do N75 to tak sobie lekko buczy... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 To jest przewód ciśnieniowy od turbo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payne79 Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Rurka od intercoolera. U mnie też się pociła to wymienili bo twierdzili, że ma wadliwy oplot tylko że nowa też się poci. Temat wałkowany na innych forach w innych autach. Najprawdopodobniej puszczają jakieś uszczelniacze w turbinie i leci olej. ASO po moich stwierdzeniach, że w prawidłowo działającym aucie nie powinno być wycieków oleju napisali mi oświadczenie, że śladowe ilości oleju są normą. Będę miał chwilę to podjadę do ASO zareklamować jeszcze raz ową rurkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.