Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Navara spalanie paliwa

Gość autoreyes
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

posiadam navare 2,5 d 2007r. dwa dni temu wymienilem olej i filtr. jak przedtem paliła mi 10 l/100km to teraz 15-16l. czy moze miec to jakis zwiazek z wymianą filtru i oleju?

jeszcze jedno pytanie. mam praktycznie łyse opony z tyłu , auto zaczeło mi drgać podczas jazdy, czy to ma jakis zwiazek?

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

witam,

posiadam navare 2,5 d 2007r. dwa dni temu wymienilem olej i filtr. jak przedtem paliła mi 10 l/100km to teraz 15-16l. czy moze miec to jakis zwiazek z wymianą filtru i oleju?

jeszcze jedno pytanie. mam praktycznie łyse opony z tyłu , auto zaczeło mi drgać podczas jazdy, czy to ma jakis zwiazek?

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

może przy wymianie filtra powietrza ktoś źle podpiął przepływomierz i podaje błędne informacje

opony..

przy jakich prędkości masz drgania.. ?

czy jest to na przedniej osi czy na tylnej ?

czy pojawiło się to nagle ?

czy koła były zdejmowane ?

wymieniałem filtr oleju

koła nie były wymieniane

stało to się nagle

od prędkości 50km/h

chodzi o opony tylnie

nie chodzi o wymianę ale o zdejmowanie

może zostały jakoś kiepsko założone/przykręcone ?

na pewno trzeba sprawdzić ciśnienie w kołach i wyważyć je... i zobaczyć jaki będzie tego efekt

• 2 tygodnie później...
Gość szczureczek

Co do opon to po 3-4 sezonach możesz mieć ładne albo łyse, ale jak latałeś po dziurach ( czytaj polskich drogach ) mogą już być powybijane. Może też być coś z napędem - krzyżaki lub łożysko, ale to by się pokazał błąd abs.

Miałem podobny przypadek z drganiem. Powyżej 120 to już masaż :D, w moim przypadku winowajcą był wał napędowy. Spróbuj najpierw wymienić opony.

Edytowane przez Zeng

• 2 miesiące temu...

Witam. U mnie jest podobnie tzn.po wymianie oleju,filtra oleju i filtra paliwa spalanie wzrosło do 17,5 --18 l.w mieście--gazu prawie nie dotykam--(automat) Wcześniej było na poziomie 14-15. Może już ktoś się z tym spotkał i podpowie ,co sprawdzić, zanim pojadę na komp.