Gość corenick Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Witam. 1. Podczas hamowania, skrecajac w lewo (primera w ruchu lewostronnym) pojawiaja sie objawy jakby "szarpania hamulcami". Niby abs ale nie ma warunkow do abs. 2. Po wilgotnej pogodzie pojawia sie "tarcie" . Po przejechaniu kilku mil syndrom znika. Nie ma halasu "zuzytych klockow". 3. Jak wyschna tarcze to hamulce ladnie chodza. Nie zmienia to faktu, ze ciagle drgaja i halasuja tarcze i klocki w lewym, przednim kole. 4. Primera kupiona i uzytkowana w UK. 5. Co do temperatury; Zawsze primerka osiaga polowke skali na liczniku. Nie wiecej. Niemniej jednak na masce mozna dobrze sie ogrzac. Tak ma byc? Niby samochod trzyma temperature wyznaczona przez producenta ale udalo mi sie doswiadczyc lekkiego poparzenia podnoszac klape silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Najprawdopodobniej masz pęknięty pierścień ABS w którymś kole, mam w tej chwili to samo i objawy się zgadzają. Do wymiany cały przegub zewnętrzny. Jakby pierścienie były całe, to warto sprawdzić kable i kostki czujników ABS i ew. same czujniki. Opis sprawdzania czujników znajdziesz w tym dziale albo w "Od P10 do P11.144". Co do temperatury, to w SR20DE maskę zwykle też mam dobrze ciepłą, bo woda odparowywuje z niej, ale rąk na pewno nie parzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.