Gość spawach Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Mam w planach zakup Nissana Titan 5,6 305KM. Męczy jednam mnie pytanie ile takie autko potrafi spalić? Przeszukałem kilkanaście stron i rozbieżność jest duża od 12 do 27 PB95. Chcę usłyszeć realne spalanie od użytkowników tych aut, nie w trasie jadąc stałą prędkością 100km/h. Prosił bym o opinie też ile może spalić LPG. Przy okazji zapytam, czy zmienialiście światła- kierunki itd po kupnie z USA i czy wszystkie Titany są 4x4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 realnie w napędach przy tym silniku ok 25 litrów. FX50 (5 litrów) który jest mniejszy i lżejszy bierze ok 20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oscar666 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Tak kolego rozbieżność jest bardzo duża. Pedał gazu jest bardzo czuły. Spalanie waha się w granicach od 12 do 25 l/100 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Clean Garden Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Witam, także stałem się szczęśliwym posiadaczem tego autka ale co do spalania to mogę podać tylko spalanie w trasie 80-120km/h pokazało najmniej 11,9 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gregimiczi Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Nie wiem jak Ci pokazal te 11,9 chyba ze jechałeś nie naciskając gazu. Mam Titana od 3,5 roku. Wersje LE. Pół roku jezdzilem na benzynie a pozniej zalozylem gaz. Trzeba sie nauczyc jezdzic takim autem, jesli chodzi o spalaniem. Na poczatku nie schodzilem ponizej 22l. Po jakims czasie jak wyczulem silnik spalanie w cyklu mieszanym spadlo do 19,2L/100km. Przy tak duzych silnikach oplaca sie uzywac tempomatu bo spala zdecydowanie mniej. Teraz uzywam go nawet na krotkich odcinkach, a wynika to z tego ze ten silnik z racji nadmiaru mocy najmniej pali jak ma najnizsze obroty. Jak jedziesz bez tempomatu to caly czas lekko naciskasz (bo auto bardzo szybko reaguje na pedał) co powoduje lekkie wzrosty obrotów i wzrost zuzycia, a tempomat pracuje plynnie. Spalanie nie zalezy w zasadzie od predkosci i biegu, a tylko od obrotów. Takie nie do konca logiczne ale tak jest. Najlepsze spalanie na trasie to predkosci rzedu 90km/h wtedy obroty sa rzedu 2tys obr. Srednio na autoastradzie udalo mi sie uzyskac spalanie 15,6L/100km. Ale jak ktos lubi szybkie jezdzenie to przy 190km/h odcina wiec szybciej sie nie da a przy tej predkosci ma jeszcze sporo mocy i ok 4,5tys obrotów. Przy tej predkosci spalanie na trasie wynosi ok 22L/100km. Przyspieszenie ma te katalogowe 6s do 100km. Na gazie spalanie jest o ok 20% wyższe (oczywiscie mozna sobie ustawic mniej, jak ktos lubi ). Komputer pokazuje spalanie jakby benzyny. Majac 95L zbiornik do ktorego wchodzi 73l gazu przyjezdzam w cyklu mieszanym 300km, a na trasie 330-350km oszczednie do 120km/h. Ładowność praktyczna 1,3T na pace Oczywiscie ból to tylko amortyzatory bo silnik tego specjalnie nie czuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belg Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 ja auto polecam, jak moje padnie to kupię pewnie takie samo przed liftem z 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.