Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

ŁOŻYSKO

Gość rafalski
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jak poznac ze lozysko jest do wymiany :-k

jeden mechanik powiedzial ze tego nie widac no i ze to ciezko

czy macie jakies doswiadczenia

u mnie to chalasuje przy 90 100 km cos jakby buczy podejzewam ze to moze lozysko byc jak to ew. sprawdzic

Właśnie rozpoznałeś :-)

Będzie buczeć, mogą pojawić sie luzy na kole, aż w końcu wrócisz z niemiłosiernym piskiem do domu

Dobry diagnosta powinien bez problemu określić.

Spróbuj podnieść samochód i obracać kołem. Powinieneś słyszeć szuranie, ale nie klocków lub szczęk hamulcowych.

Padające łożysko póki działa, to nie daje efektów dźwiękowych. Ale jak już zaczyna padać, to dobija się dość szybko, nawet w przeciągu tygodnia, oczywiście zależy od przebiegów.

Przód czy tył?

Spróbuj podnieść samochód i obracać kołem. Powinieneś słyszeć szuranie, ale nie klocków lub szczęk hamulcowych.

Padające łożysko póki działa, to nie daje efektów dźwiękowych. Ale jak już zaczyna padać, to dobija się dość szybko, nawet w przeciągu tygodnia, oczywiście zależy od przebiegów.

Przód czy tył?

zdaje mi sie ze to z tylu

jednak obracalem tylnymi kolkami i nic nie slyszalem ](*,)

Jeździj póki możesz. Jak się objawem będzie pisk lub szumienie, nasilające się wraz ze wzrostem prędkości. Ale zacznij odkładać kasę, bo łożysko jak mi się zdaje, wymienia się razem z całą piastą.

nie ma sprawy brachu, tak na pocieszenie powiem ci za ja za swoje dalem 150$

ale moj nissmo jest skrominiutki nie taki wypasiony jak twoj chyba :oops:

cosik tam slyszalem ze samo lozysko to jakies 50 zł :P

zreszta moze jednak poczekam z ta wymiana az calkiem sie rozleci :-k

Całkiem to może nie, ale jak radio nie będzie w stanie zagłuszyć, to już na pewno trzeba... :-)

A koszt piasty zeleży od tego czy masz ABS czy nie.

Przykładowe ceny:

www.moto-czesci.pl

www.moto.sklep.pl

Całkiem to może nie, ale jak radio nie będzie w stanie zagłuszyć, to już na pewno trzeba... :-)

A koszt piasty zeleży od tego czy masz ABS czy nie.

Przykładowe ceny:

www.moto-czesci.pl

www.moto.sklep.pl

qrde mol

a myslalem ze to tak hop siup 8-[

Wszedzie jest na wcisk, ale na szrocie mozna dokupic sam pierscien za grosze.Jak ktos lubi ryzyko, to mozna przezucic pierscien, ale czasami bywa ze taka zabawa wychodzi drozej jak kupienie piasty z ABS-em.Trzeba sie zorientowac ile kosztuje piasta z ABS-em i bez i ile w razie czego kosztuje pierscien na szrocie.Policzyc wszystko i probowac jesli sie oplaca.

POZDRAWIAM.....

A właśnie, bo ja się też zastanawiam czy mi łożysko nie pada... jak jade, czy to powoli, czy szybko, z lewego koła coś mi brzęczy... Jak wolno jade, to brzmi jakby roztapiająca się guma po asfalcie jechała (takie mlaskanie), jak jade szybko to odpowiednio przyspiesza ten dzwiek, więc już ciężko to nazwać mlaskaniem, może "przyśpieszone mlaskanie"... Ale już tak zrobiłem ze 3 tys km, i nie bardzo mam pomysł co to może być... koło nie ma żadnych oporów... Ma ktoś może pomysł? Czy to może być łożysko?