Gość rafalski Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 jak poznac ze lozysko jest do wymiany :-k jeden mechanik powiedzial ze tego nie widac no i ze to ciezko czy macie jakies doswiadczenia u mnie to chalasuje przy 90 100 km cos jakby buczy podejzewam ze to moze lozysko byc jak to ew. sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Właśnie rozpoznałeś :-) Będzie buczeć, mogą pojawić sie luzy na kole, aż w końcu wrócisz z niemiłosiernym piskiem do domu Dobry diagnosta powinien bez problemu określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Spróbuj podnieść samochód i obracać kołem. Powinieneś słyszeć szuranie, ale nie klocków lub szczęk hamulcowych. Padające łożysko póki działa, to nie daje efektów dźwiękowych. Ale jak już zaczyna padać, to dobija się dość szybko, nawet w przeciągu tygodnia, oczywiście zależy od przebiegów. Przód czy tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Spróbuj podnieść samochód i obracać kołem. Powinieneś słyszeć szuranie, ale nie klocków lub szczęk hamulcowych.Padające łożysko póki działa, to nie daje efektów dźwiękowych. Ale jak już zaczyna padać, to dobija się dość szybko, nawet w przeciągu tygodnia, oczywiście zależy od przebiegów. Przód czy tył? zdaje mi sie ze to z tylu jednak obracalem tylnymi kolkami i nic nie slyszalem ](*,) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Jeździj póki możesz. Jak się objawem będzie pisk lub szumienie, nasilające się wraz ze wzrostem prędkości. Ale zacznij odkładać kasę, bo łożysko jak mi się zdaje, wymienia się razem z całą piastą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 z cala cala. nawet mnie nawet nowe szpilki dali. duzo zaplacisz za to ale roboty na 20 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 z cala cala. nawet mnie nawet nowe szpilki dali. duzo zaplacisz za to ale roboty na 20 minut no to mnie pocieszyles :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 nie ma sprawy brachu, tak na pocieszenie powiem ci za ja za swoje dalem 150$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 nie ma sprawy brachu, tak na pocieszenie powiem ci za ja za swoje dalem 150$ ale moj nissmo jest skrominiutki nie taki wypasiony jak twoj chyba :oops: cosik tam slyszalem ze samo lozysko to jakies 50 zł zreszta moze jednak poczekam z ta wymiana az calkiem sie rozleci :-k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 no w sumie to moze masz racje, o i ja wziolem oryginalna czesc od dilera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 cosik tam slyszalem ze samo lozysko to jakies 50 zł zreszta moze jednak poczekam z ta wymiana az calkiem sie rozleci :-k Całkiem to może nie, ale jak radio nie będzie w stanie zagłuszyć, to już na pewno trzeba... :-) A koszt piasty zeleży od tego czy masz ABS czy nie. Przykładowe ceny: www.moto-czesci.pl www.moto.sklep.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 cosik tam slyszalem ze samo lozysko to jakies 50 zł zreszta moze jednak poczekam z ta wymiana az calkiem sie rozleci :-k Całkiem to może nie, ale jak radio nie będzie w stanie zagłuszyć, to już na pewno trzeba... :-) A koszt piasty zeleży od tego czy masz ABS czy nie. Przykładowe ceny: www.moto-czesci.pl www.moto.sklep.pl qrde mol a myslalem ze to tak hop siup 8-[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 hehe. zapomnialem dodac ze od abs-u tez cena zalezy, ja bralem oczywiscie Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Niekoniecznie.Nie wiem jak w sunny, ale w P10 pierscien od ABS-u mozna przelozyc i nie trzeba kupowac piasty z pierscieniem do ABS-u. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 w mojej maximie ten pierscien byl na wcisk, jednakze ja niechcec go uszkodzic kupilem wszystko gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Wszedzie jest na wcisk, ale na szrocie mozna dokupic sam pierscien za grosze.Jak ktos lubi ryzyko, to mozna przezucic pierscien, ale czasami bywa ze taka zabawa wychodzi drozej jak kupienie piasty z ABS-em.Trzeba sie zorientowac ile kosztuje piasta z ABS-em i bez i ile w razie czego kosztuje pierscien na szrocie.Policzyc wszystko i probowac jesli sie oplaca. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miff Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 A właśnie, bo ja się też zastanawiam czy mi łożysko nie pada... jak jade, czy to powoli, czy szybko, z lewego koła coś mi brzęczy... Jak wolno jade, to brzmi jakby roztapiająca się guma po asfalcie jechała (takie mlaskanie), jak jade szybko to odpowiednio przyspiesza ten dzwiek, więc już ciężko to nazwać mlaskaniem, może "przyśpieszone mlaskanie"... Ale już tak zrobiłem ze 3 tys km, i nie bardzo mam pomysł co to może być... koło nie ma żadnych oporów... Ma ktoś może pomysł? Czy to może być łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi