Gość rado1988 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam wszystkich!!! Jestem nowy na forum, kilka miesięcy temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Nissana Primera 1,6 Kat p11 1997r Kilka dni temu wybrałem się z wizytą do kolegi z Krakowa. Jak się domyślacie nie dojechałem do celu. Problem zaczol się gdy zmieniłem bieg z 4 na 5, samochodzik zaczął zwalniać, nie było żadnej reakcji na każdym biegu(typowy luz) Przy odpalonym silniku mogę wrzucać biegi bez sprzęgła, wskazówka prędkościomierza ani drgnie. Nie słychać żadnego zgrzytania,biegi wskakują niby normalnie samochodzik nie jedzie Wiecie może jaka może być tego przyczyna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 jeśli jak piszesz biegi wchodzą nawet bez sprzęgła, to trzeba pewnie wyjąć skrzynie i sprawdzić czy poszło sprzęgło czy skrzynia. chyba że rozpiął się drążek zmiany biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rado1988 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Biegi wskakują tak jak przedtem przy wciskaniu sprzęgła nie czuje żadnej różnicy. Czuć i słychać jak wskakują na swoje miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Tak jak napisał Nowak trzeba wyjąć skrzynie i sprawdzić w pierwszej kolejności sprzęgło a potem skrzynie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łysenko71 Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Jeżeli to poszła skrzynia to podaje numer do sklepu Nissan Części w Warszawie na ul. Młodnickiej, skrzynia 700pln, mają też sprzedaż wysyłkową. ja kupiłem skrzynie i jak narazie nie narzekam:) 795142035, 22 6124898 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.