Gość nedvedstu Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam! Spotkałem się z tym pierwszy raz więc nie wiem co to może być, a przed tym zanim pójde do mechanika chce się dowiedzieć od czego to może być... Jeżdże tym autem od ponad półtora roku, od jakiegoś miesiąca słyszę to "stukanie". Wygląda to tak: - jak odpale auto i chodzi na wolnych obrotach, albo lekko dodaje się gazu to nic sie stuka, - jak przegazuje się to zaczyna stukać. Sprawdzałem pod maską jak było auto zimne i jak było po dłuższej jeżdzie i dalej to samo. To stukanie ma dżwięk podobny do uderzania dwóch blaszek do siebie (jakby coś było poluzowane i od drgań biło). Czy to pompa na 100% to nie wiem, ale jak się przysłuchuje to koło pompy jest najgłośniej. Co moge wykluczyć to napewno wydech, sprzęgło, przeguby bo wszystko jest sprawne. Auto z 88r, sedan, 320 tyś przebiegu. Prosze o jakieś rady zanim będe do mechanika jechał, bo nie chce żeby później mi coś wmawiał. Z góry dzięki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.