ranger Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Piszą, że pasuje do fabrycznych odbiorników - do tych na 1 CD, na 6 CD i z navi. Jest też podany numer part Nissana. Możliwe, że to oryginalny produkt dla Nissana. Niektóre egzemplarze miały wejścia na USB. Tylko cena trochę zaporowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 w PL coś tańszego wymyślą.... o ile już nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 (edytowane) No, ale żeby usb działało to jeszcze radio musi umieć odczytać mp3? Nie koniecznie,odczyt radiowy na zasadzie transmitera ale czysty podany kablem.Nie jestem pewien,ale wydaje mi się że w 2009 roku dokładnie takie urządzenie proponowano jako wyposazenie dodatkowe za ok320pln w salonie nissana w Legnicy.(w każdym razie bardzo podobne)Pozatym ktoś gdzieś na forum twierdził że radia te mają sztucznie zablokowaną możliwość odtwarzania mp3Ruscy też to maja http://www.japcat.ru...1/94/280/63770/ a w Angli znalazłem za 28 funtów http://partsreunited...09620/item.html coraz cikawiej cenowo 10$ ale tylko jack http://www.courtesyp...0-p-648662.html Edytowane 3 Grudnia 2011 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ciekawe jak by się o to cudo zapytał w naszym ASO. W końcu numer part jest. Kto wie, może jest to do kupienia. Też słyszałem, że nissanowskie radia - szczególnie te 2DIN (Clarion) nie odczytują mp3 z płyt ale z USB już tak Ale widać potrzebne do tego celu jest takie urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ciekawe jak by się o to cudo zapytał w naszym ASO. W końcu numer part jest. Kto wie, może jest to do kupienia. Też słyszałem, że nissanowskie radia - szczególnie te 2DIN (Clarion) nie odczytują mp3 z płyt ale z USB już tak Ale widać potrzebne do tego celu jest takie urządzenie. Kiedyś pytałem,ale gość nie był zorientowany a ja nie znałem numeru.Ale wiem napewno że było to w necie ze 2 lata temu w ofercie bodajże odysey a w-wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Wszystko zatem wskazuje, że mamy do czynienia z dwoma elementami: Panel ze złączem: 24039BH00A oraz sam konektor: 28023BH00A. Ciekawe, że jak się wpisuje te części do google, to pojawiają się głównie rosyjskie strony . Podsumowałem to celowo i dodałem fotkę, aby po zniknięciu aukcji z ebay`a był na naszym forum ślad, że coś takiego jest. Jak ktoś z kolegów będzie w ASO, prośba o to, aby zapytał się o te części. Warto wiedzieć, czy jest to do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 (edytowane) Wszystko zatem wskazuje, że mamy do czynienia z dwoma elementami: Panel ze złączem: 24039BH00A oraz sam konektor: 28023BH00A. Ciekawe, że jak się wpisuje te części do google, to pojawiają się głównie rosyjskie strony . Podsumowałem to celowo i dodałem fotkę, aby po zniknięciu aukcji z ebay`a był na naszym forum ślad, że coś takiego jest. Jak ktoś z kolegów będzie w ASO, prośba o to, aby zapytał się o te części. Warto wiedzieć, czy jest to do kupienia. Znalazłem w szwargałach nr.tego co mi proponowano,i jest to coś innego: KE286-99900 oczywiście do odtwarzania mp3.Kosztował 387zł dlatego wtedy dałem sobi na luzdo note też pasuje http://www.wessexpar...Kit_KE286-99900# to samo w micrze już taniej: http://wmgparts.co.uk/product/Micra_MP3_Connector_KE286-99900 Edytowane 5 Grudnia 2011 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam w tym temacie, Dodam coś od siebie. Mam okazje obserwować zmieniające się tak zewnętrznie jak w środku notki. Zauważyłem, że w zależności od wersji autka, montowane są w nich rożne radia.(Z odtwarzaczem CD, z odtwarzaczem CD i Bluetooth, oraz z nawigacją.) A obecnie w najnowszych wersjach jeszcze inne. Natomiast w schowku na pulpicie starsze wersje nie miały nic. Nowsze mają podłączenie na mini jack, a jeszcze nowsze mini jack i USB. Ja osobiście próbowałem podłączać transmiter mp3 + karta pamięci, przez wtyk zapalniczki (sterowany radiowo, radio i transmiter na tej samej fali) jak również odtwarzacz mp3 połączenie przez mini jack. Muzyki dało się słuchać. Można pokusić się również o transmiter mp3/mp4 będzie i obraz. Nie są to drogie na allegro rzeczy. Zaczynają się od kilkunastu złotych do kilkudziesięciu. Swoje bazgroły poddaje pod rozwagę. Wszystko zależy od kasy i od tego co się komu podoba i czy ma się ochotę na większe przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Witam w tym temacie, Dodam coś od siebie. Mam okazje obserwować zmieniające się tak zewnętrznie jak w środku notki. Zauważyłem, że w zależności od wersji autka, montowane są w nich rożne radia.(Z odtwarzaczem CD, z odtwarzaczem CD i Bluetooth, oraz z nawigacją.) A obecnie w najnowszych wersjach jeszcze inne. Natomiast w schowku na pulpicie starsze wersje nie miały nic. Nowsze mają podłączenie na mini jack, a jeszcze nowsze mini jack i USB. Ja osobiście próbowałem podłączać transmiter mp3 + karta pamięci, przez wtyk zapalniczki (sterowany radiowo, radio i transmiter na tej samej fali) jak również odtwarzacz mp3 połączenie przez mini jack. Muzyki dało się słuchać. Można pokusić się również o transmiter mp3/mp4 będzie i obraz. Nie są to drogie na allegro rzeczy. Zaczynają się od kilkunastu złotych do kilkudziesięciu. Swoje bazgroły poddaje pod rozwagę. Wszystko zależy od kasy i od tego co się komu podoba i czy ma się ochotę na większe przeróbki. Dobrze napisałeś"dało się sluchać" nic ponadto.Mam transmiter i uważam że to baaardzo marne rozwiązanie.Ale oczywiście słuchać się da. Edytowane 8 Grudnia 2011 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 a co ze zmianą radia na radio 1 PIN z USB rezygnując z przełączników na kierownicy? a może jest sposób aby nie rezygnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Graphia,mój pierwszy post na tej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg70 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Znalazłem coś takiego. Zmieniarka cyfrowa podłączona do radia.http://moto.allegro.pl/zmieniarka-cyfrowa-mp3-w-jakosci-hifi-do-nissan-i1999619396.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ciekawe, ciekawe. Bazuje na tym samym podłaczeniu, co ten patent Nissana o którym wspominałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysten Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam Czy pod seryjne radio 1-DIN z 2011 roku można podpiąć głośniki przód o mocy nominalnej 50W, a do tyłu 35W? Pytam bo w serwisie oznajmiono, że mogę podłączyć takie głośniki jakie "uciągnie" radio aby zachować gwarancję. Niestety nie otrzymałem informacji o max. parametrach radia. W instrukcji też niewiele pisze. Jakiej nominalnej mocy są firmowe głośniki w Note Visia (ta bez tweeterów). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sanchez Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ja mam u siebie podpięty PIONEER AVIC-F920BT, nie ja to zakładałem, więc nie wiem czy jakieś przejściówki zostały użyte, ale sterowanie z kierownicy oraz podłączenie aux i usb działają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasyr Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Kupiłem na allegro interfejs po podłączeniu do radia Pioneer DEH-142 UB sterowanie działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 A czy ktoś wie,czy sterowanie z kierownicy jest za pomocą jednego przewodu czy trzech? Ważne,bo za pomocą trzech jest a nalogowe sterowanie,a za pomocą jednego cyfrowe. A chodzi mi po główce zamiana radyjka na take z wysuwanym monitorem LCD 7'' i modułem GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 A da się na czymś takim odpalić AutoMapę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 http://allegro.pl/radio-samochodowe-bt-gps-dvbt-tv-7-peiying-py9905-i2474744012.html Nawet TV można oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Wygląda super, ale Ty Jacko masz u siebie chyba radio 2 DIN. Trzeba będzie jeszcze zdobyć stosowany adapter 2DIN na 1DIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Ja mam właśnie 1Din,ale nawet gdybym chciał kupić radio 2Din,to można dokupić obudowę na 2Din do Nota,koszt ok 100zet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 A może dedykowany "zamiennik" ?? http://www.gms.pl/pl/_sp/64/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Hahahahaaa! Ranger!Ty mnie chyba obserwujesz ! Otóż byłem właśnie dzisiaj w serwisie audiocar,porozmawiać,zasięgnąć opinii o takim właśnie modelu f-my GMS... Generalnie,odradzają kupowanie zestawu z TV,gdyż są bardzo awaryjne i również odradzają kupowanie modelu 1DIN z uchylnym 7 calowym ekranem,gdyż producenci markowi odchodzą od tego ,jako mało efektywne(a żółte rączki nie! ) Pozostaje więc w sferze zainteresowań zestaw 2DIN,z opcją TV(trzeba dokupić osobny moduł TV za ok 600zł) Ale oprócz tego jest to pełny kombajn Aha! firma GMS wykonuje produkcję dla Blaupunkta,Pionieera,JVC i wielu innych.Różnica jest tylko w tym małym znaczku na obudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Jeden z kolegów z kącika QQ nabył taki zestaw i jest zadowolony. Zastanowiłbym się nad nim bo prezentuje się naprawdę fajnie . Moduł nawigacyjny idealnie pracuje z AutoMapą - a to też ważne. Jak dla mnie obecnie to nr 1 jeżeli chodzi o sprzęt tego rodzaju. Nie, nie obserwuję Cię . Widać w kwestiach związanych z Note myślimy bardzo podobnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 A poza tym ...przymierzałem się do ekranu dotykowego i jest na prawdę w zasięgu ręki,lepiej niż nawi klejona na szybę na różnego rodzaju uchwytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi