alkaspaw Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Uszkodzone przeguby wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaNavara Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 witaj tez o tym myślałem ... ale jeszcze mysłe o łożyskach tylnych pòłosi maja delikatny luz taki naprawdę mało wyczòwalny ... po analizie dzisiejszej stwierdzam ze bardziej częsie buda drgania na podłodze kierownicy niż huczy tzn drzy całym autem i energiczny skręt w prawo drżenie ustaje a ktòry obstawiasz prawy lewy lepiej cala polos czy sam przegòb ... jakiś droższy czy zamiennik z allegro ??????czy moze cala polos ...zasranaiam sie doglebnie od kiedynto mam ale jechqlem ok 40 km z wlaczonym napedem na 4kolo po takim deszcu ze sniegiem to bylo zaraz po,kupnie imchyba od tej pory czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Zdejmij wał i daj do wyważenia. Może o coś zahaczyłeś albo kamień przywalił.... Ciężarki mogą być nieruszone na wale , ale wał bije przy tej predkosci. Takie objawy daje niewyważony wał napędowy Edytowane 15 Marca 2016 przez dzemik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak216 Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Miałem taką sytuację przy identycznych prędkościach. U mnie były luzy na krzyżakach wału przedniego napędu. Po wymianie usterka znikła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Generalnie wygląda na wał ... opony i felgi na ogół przy niższych prędkościach ale kto wie i jeżeli nie opony i felgi to ... (można przód z tyłem zamienić, lub po jednym z zapasem i zobaczyć czy jakaś różnice widzisz) Czy drżenie jest wyraźniejsze przy przyspieszaniu ? > do sprawdzenia przeguby wewnętrzne. jeżeli krzyżaki ok to pewnie wał : wał profilaktycznie tak czy siak można wyważyć ale musisz to zrobić na samochodzie nie oddzielnie koszt ze 150zł, przy okazji tego będzie można podpatrzeć na warsztacie co wpada w drgania. Sprzęgło by trzęsło przy określonych obrotach nie przy prędkości. a nie masz możliwości samemu podnieść auta i pojeździć w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kissmy... Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 na autostradzie zauważyłem ostatnio drgania przy prędkości 100-120km/h (poniżej i powyżej ustępują) bez przedniego napędu, czy to wina krzyżaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu74 Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Witam, mnie męczą te wibracje również, więc dziś sprawdziłem że jednak wał przedni u mnie nie pracuje gdy mam ustawone na 2H (tylni napęd) i ręczne sprzegiełka na piaście rozłączone, bo wszyscy piszą że wał przedni tez zawsze sie obraca..... U mnie nie. Załączyłem raz i odłączyłem przedni napęd i bije tak samo..... pytanie zatem czy to dowód na to że coś się dzieje z tylnim wałem? Miałem wymieniany podporę gumową wału, jeden krzyżak i wyważane w warsztacie .....hiszpańskim.... za 170 euro......nie ufam za grosz tym fucherom.... opony nowe bo myslałem że to od opon, na nowych też bije jak cholera , tak miedzy 80-95km na godz. potem to az strach....jechac szybciej, Nie wiem co dalej robic Czy wymieniać drugi krzyżak? i znowy wyważanie..... Luzu nie było jak sprawdzałem ręcznie pod autem.... Poradźcie koledzy....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr880 Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 sprawdź poduszki pod skrzynią i reduktorem jak tam ok to krzyżaki jak to dobre to wał a jak wszystko dobre to wolniej jeździj = taniej wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu74 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Witam przełożyłem jedne koło z tyłu na przód i spokój. Czyli jakaś deformacja felgi. Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi