michaell Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witam Mam problem z wężem układu wspomagania w Nissanie Priemrze P12 Gdy skręcam kołami z węża wycieka olej tak jak by ten przewód był przekłuty szpilką . Czy ktoś miał taki problem ? Gdzie kupić taki przewód . daje foto (zdjęcie nie mojego samochodu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imurabus Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 U mnie przeciekało na połączeniu elementu metalowego z gumowym. Udałem się z tym do punktu napraw przewodów hydraulicznych. Za ponowne zgrzanie elementów metalowych z nowym przewodem zapłaciłem 50zł. Ale wyjęcie tego przewodu z auta i ponowne jego zamontowanie to było wyzwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Przewód jest made in Japan i koszt takiego węża jest 1200 zł jednakże one są złego materiału i niewytrzymuje guma tego ciśnienia(160 bar). Węża naprawiłem w taki sposób że wykręciłem go i oddałem do gościa który wymienia przewody do maszyn, koparek itp . Koszt naprawy 300 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor81 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Przewód jest made in Japan i koszt takiego węża jest 1200 zł... oni chyba na głowę upadli dwa dni temu też mi się to przydarzyło. Mój pękł 2 cm od łączenia metal-guma. Zakucie nowego w warszawskim warsztacie - stówka pozdrawiam Filip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 jak koledzy pisali wyżej wyjęcię i zamontowanie to masakra, u mnie był koszt 60zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Uwaga ze względu na pytania w PW odpowiem tutaj przewody od Laguny 1.9 dci NIE PASUJĄ do Primery Panowie u mnie wszystko ok po 20 tyś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 oni chyba na głowę upadli dwa dni temu też mi się to przydarzyło. Mój pękł 2 cm od łączenia metal-guma. Zakucie nowego w warszawskim warsztacie - stówka pozdrawiam Filip Gdzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin_g Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Witam Mam dość duży problem, mianowicie pękł przewód wspomagania w mojej primerce - ten sam, który został wskazany na zdjęciu u góry postu. Sam przewód udało mi się odkręcić od pompy oraz od maglownicy, ale nie mogę sobie poradzić z jednym z uchwytów przez który owy przewód został poprowadzony. Chodzi o trzeci uchwyt licząc od pompy (taki mały prostokątny) - jest on usytuowany jakby pomiędzy silnikiem a kabiną i osadzony w blasze, do której nie ma dostępu z góry ani z dołu pojazdu. Jeśli ktoś już demontował ten wąż własnoręcznie, to bardzo proszę o pomoc - podpowiedź jak się do tego zabrać, zeby niczego nie uszkodzić. Spróbuję jutro dołączyć zdjęcie problematycznej części. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.