Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nissan primera 2.0 TD pedał gazu

Gość lysy2711

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mój problem polega na tym że nie zawsze odbija mi POTENCJOMETR GAZU i zapal mi się lampka check , auto od razu zaczyna zamulać.

Czy jest możliwość aby t naprawić bez wymiany gdyż jest to mega drogie, lub zrobić coś aby jak na razie nie włączała się lampka i nie zamulało auto?

Prosze napisac jaka pompa wtryskowa . Czy na linke czy elektroniczna . Czzy zexel czy bosch to niewazne . Tylko czy linka czy elektronika.

Pompa elektroniczna . CO znaczy nie odbija . Znaczy to ze sie zacina np. w polowie i nie podchodzi do gory czy stwierdziles to na podstawie tego ze wywala blad. Dobra. Na poczatek prosze zrobic autodiagnostyke W TEN SPOSOB w zaleznosci od posiadanego zlacza diagnostycznego. Zobaczymy czy wywali 23 czy 43. Po zrobieniu autodiagnostyki (jakis blad wyskoczy ) bo piszesz ze sieci check) prosze najpierw obadac ta linke co chodzi po polksiezycu od potencjometru . Sciagnij wtyczke z [potencjometru i przeczysc styki ( moze sie dostala wilgoc) i robi zwarcie . Wtedy wykasuj blad wsdlug tej instrukcji co robiles autodiagnostyke ) i zobacz czy nie powroci.

Prosze takze napisac ktory rok autka bo to takze jest bardzo wazne. Inne opory i napiecia na potencjometrze, gazu. To zrobisz bez wydawania kasy.

Jesli blad powroci ijak bedziesz chcial sie bawic w pomiary to napisz . jesli nie bedzie CI sie chcialo to widzialem taki potencjometr na allegro . Kosztowal 300zl kompletny.

Trzy lata temu naprawiałem to w ojca Primerze 2.0 td .Wystarczy rozebrać sam potencjometr i podregulować bo mechanicznie się przyciera.Zbytnio nie pamiętam bo to było dawno. Trwało to może z godzinę.Od wtedy nic się nie dzieje.

Pozdrowionka

krzysiek1958 wlazłem głowa po kierownice i sprawdzalem pedal gazu , gdy naciskam gaz jest wsszystko ok ale jak go puszczam to nie chce odbic wtedy musze mocniej przycisnac i szybko puscic , wykrece to i zobacze jak pisze atomek79 moze sie uda, dam znac co i jak czy sie cos zmienilo

kurde walcze i walcze od rana i nie moge tego wykrecic odkrecilem 2 sruby na dole a do tych 2 na gorze nie moge sie dostac czy ma ktos jakis pomysl ?

Dobra jakos mi sie udalo odkrecilem , rozkrecilem nie wszystko zeby czegos nie zepsuc nasmarolalem skrecilem i gaz smiga jak nowy, a co najwazniejsze nie pali sie lampka CHECK :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...