Mati2 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 (edytowane) Witam !!!!! Mam dosyć pilną sprawę. Kuzyn pojechał do Holandii do mojego brata w celu zakupu zafiry, lecz wziął ze sobą żonę a ona zobaczyła P12 w kombi i zafira już jest ble. Problem polega na tym że w komisie przy salonie nissana w Eindhoven są do wyboru dwie sztuki 1,8 i 2,2 diesel z rocznika 2003(te auta mają jakiś paszport czyli chyba coś ala książka serwisowa) oraz ewentualnie 2,0 w sedanie ale to już ostateczność. Jaki silnik wybrać? Auto będzie jeździło w Polsce po miasteczku 30 tyś mieszkańców, przebiegi roczne 10-12 tysięcy kilometrów. Dałem im link do forum nissana są w trakcie przerabiania. Może ktoś by coś doradził. Czas troszkę nagli gdyż jutro trzeba dokonać zakupu założyć tablice i do Polski. Pozdrawiam Edytowane 11 Września 2011 przez Mati2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słonik Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Ja obalam mit ze 1.8 bierze olej moj nie bierze. Jak nie rajdujesz autem to wystarczą te koniki, jak chcesz więcej i mieć pewność co do oleju to 2.0. Na temat diesla nie wypowiem sie trzeba sprawdzić dwumasówke, wtryski itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 (edytowane) Ja też mam 1,8 w P11 i jak na razie jest ok. Cholera nie jestem pewny ale 2,0 w P11 a w P12 to już inna bajka. Mogę się mylić ale ostatnio na spocie w Koszalinie coś mi się o uszy odbiło że w P12 2,0 jest takie samo jak w X Trailu. Edytowane 11 Września 2011 przez Mati2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słonik Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 No nalezy powiedziec, ze roznica w koniach jest odczuwalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 a ja bym bral diesla 2,2 na łancuchu i chyba 130km ja mam 1,9 dci 120 km jestem zadowolony decyzja nalezy do ciebie i pamietaj co nagle to po diable ja bympojechal na spokojnie 2x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 polecam benzyne 1.8 jeżdzę rok i żadnych problemów nie ma ten silnik również jest na łańcuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słonik Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 W sumie to powiem tak - przejedź się i oceń co lepiej pasuja później koniecznie serwis, wydaj te 100-200 zł niech sprawdzą błedy i silnik dokładnie. Jak będzie ok to wybór będziesz miał uzasadniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 latwo wydac kase trudniej zrobic to mądrze nie ma co sie spieszyc , choc czasem trudno nie ulec kazdy samochod jest inny i nie ma reguly wiec na opiniach tez nie ma co polegac kazdy ma inne auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek1000 Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Czy silnik 2,0 w Primerze też jest na łańcuchu tak jak 1,8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Witam !!!!! Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i porady. Kuzyn zakupił P12 z dieslem 2,2 i już jest w drodze do Polski. Przebieg 261000 km. Przebieg duży ale udokumentowany. Faktury za regenerację lub wymianę pompy pliwa. przy 218000 wymiana kpl amortyzatorów sprzęgła i chyba dwumasy bo faktura w ojro dosyć spora Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słonik Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 No to super 2,2 to japońska produkcja jak po wymianie to długo posłuży!Przebieg jak na dieselka idealny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi