Gość deraa Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 niebo a ziemia narazie przynajmniej zobaczymy ile polatają ale puki co super choć dopiero jeden dzień jezdże na nich ale miedzy moimi rozwalonymi z których tuleje sie wysypywały w rece to kolosalna różnica a więc tak kupione wahacze górne firmy deckerman niemieckie wzmacniane które założyłem 19 stycznia 2012roku to 12 marca 2012 zaglądałem i już są luzy przejechałem na nich niewięcej niż 1000km stanowczo odradzam tą firmę zainteresowanym co do wahaczy bo klocki tej firmy bardzo ładnie sie spisuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 deraa zmartwię cię, ale te wahacze nie są na łożyskach, one nawet w środku nie są nasmarowane, wiem bo kupiłem je z tej samej aukcji, z ciekawości zajrzałem i okazało się że to zwykły wahacz, tuleje pracują w teflonie, u mnie nie było deka smaru, musiałem nasmarować bo nie dało się ruszyć żadną tuleją, tak że luzy ma pewnie od tego że chodziły na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deraa Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 kurcze pewnie masz racje bo przed założeniem prubowałem poruszyć tuleją i ciężko było ją obrucić ale ja głupi myślalem że tak powinno być no a teraz cuż pieniądze poszły w błoto i musztarda po obiedzie ale dalem sie zrobić żałuje tylko że temu sprzedawcy wystawiłem pozytywny komentarz pośpieszylem sie ech jak pech to pech ale dzieki przynajmniej wiem czemu myslalem że jeszcze coś mam rozwalone że tak szybko poszły i dalej będe sie bujał na tym co miałem i bede zbierał na nowe tym razem na łozyskach a tak z ciekawości jak nasmarowaleś to ile udało ci sie przejechać na nich? tak dla przypomnienia to ta aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=2153606048&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 podajcie koledzy linka do jakiegoś dobrego wachacza górnego ( lewego) łozyskowany najlepszy? kryty? słyszałem ze sa po 90 zł i sa n ajlepsze tylko nie wiem jakiej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 to chyba było SLR .... i podobno sie to sprawdza ,,,,ale nie jestem pewny czy o te ci chodzi bo niekończący wątek o wahaczach odpuściłem ,, http://allegro.pl/nowy-przedni-wahacz-gorny-primera-p10-p11-lewy-pra-i2179795911.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 deraa ja swoje założyłem miesiąc temu i nadal jeżdze i cisza, rozebrałem je zgodnie z instrukcja na forum i zaaplikowałem sporą ilość smaru i jak narazie chodzą cicho i nic nie puka, a swoje spróbuj jeszcze nasmarować, może jeszcze nic straconego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Deraa a jak TY chciales obrocic tulejke w tym lozysku slizgowym. Musisz zwrocic uwage na to ze to tulejka obraca sie w czasie pracy wahacza na srubie a nie odwrotnie . ja jak swoje zalozylem (kupilem po 95 zl ) to przed zalozeniem nasmarowalem je a i tak po 1tys km zaczely stukac i popiskiwac. . Ponownie je sciagnalem i porzadnie bialym smarem nasmarowalem i juz jest spokoj dluzszy czas. Wiec tak jak radza koledzy prosze sciagnac wahacze i porzadnie nasmarowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość deraa Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 ok tak zrobie zobaczymy co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 a jakim smarem najlepiej? w sprayu? wd -40 i smar grafitowy raczej odpada! zwykłym smarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Smar do łożysk, może być z MOS2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 a co tatkiego? i gdzie to nabyc? napewno taki? lae inny chyba nie zaszkodzi!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Inny nie powinien zaszkodzić a czy napewno taki: tak taki działa, nie kosztuje dużo i spełnia swoje zadanie. http://allegro.pl/smar-do-lozysk-texaco-starplex-ep-2-400g-swietny-i2171322535.html http://allegro.pl/valvoline-smar-litowy-mos2-do-krzyzakow-400-g-i2184253182.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi