buladag Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 JaK wygląda zawleczka na półosi, która trzyma ją aby nie wypadała z przegubu zewnętrznego? W japońcu nie było jej jak rozbierałem przegub, a dziś miałem niemiłą sytuację, że oś wypadła, przy jeździe po łuku. Z góry dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 tu gdzie zaznaczyłeś powinien być pierścień sprężynowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Dzieki za odzew. Tak myślałem, ze to będzie coś takiego. Gdzie mogę zdobyć taki element? BTW masakra jak brytole składali te samochody (mam auto od nowości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 zobacz, czy nie została w przegubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Niestety właśnie nie, sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eluera Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam, odkopie trochę temat. W swojej N15 przypadkiem odkryłem bardzo znaczne luzy na półosi i przegubach.Problem jest po obu stronach. Znajomy mechanik stwierdził (bez rozkręcania oczywiście) że brakuje tam właśnie zawleczek, choc nie potrafił stwierdzić czy je 1,5 roku temu zakładał przy okazji zmieniania przegubów Dostanę gdzieś same zawleczki czy będzie z tym kłopot? Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 jeśli chodzi o luzy na półosi to one są zawsze, a mnie chodzi o ok 1-1,5cm. a zawleczki są na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eluera Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) No u mnie też około 5 cm, jestem zielony w takich sprawach i poprostu się obawiam o swe bezpieczeństwo podczas jazdy. Znalazłem coś takiego http://www.lozyska-a...anco778cun9qel6 tylko teraz pytanie czy ta zawleczka której szukam wygląda właśnie tak:a jeśli tak to jaka ma być średnica i ogólnie wymiar?może ktoś się orientuje?ja np nie mam możliwości technicznych by ściągnąć przegub i to zmierzyć. E: znalazłem drugą stronę http://www.artis.tychy.pl/16w.htm tylko nie wiem z jakim zapytaniem mam uderzyć, może ktoś ogarnia takie rzeczy jak numer katalogowy tego pierścienia lub właśnie np wymiary? byłbym bardzo wdzięczny, bo jak napisze im że potrzebuje pierścien do almery to mnie zapewne wyśmieją.Pomóżcie ludzie Edytowane 3 Czerwca 2012 przez eluera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Nie, to co wrzucasz to pierscień seegera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 takie zabezpieczenie jest od strony przegubu wew. od zew jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi