Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jakie paski do N16

mugol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam nissana almere 2001r,poj.1,5 z przebiegiem 90tys,z klimatyzacja i nie wiem jakie i ile jest tych paskow wielorowkowych czy klinowych do wymiany,bede wdzieczny za porade jakiej marki kupowac i ewentualnie nr katalogowego....

Nie wiem, ile tam w N16 tego jest, bo nie miałem styczności z autem.

Ale z firm polecę:

1. Mitsuboshi (celuj w tę firmę)

2. Dayco

3. Contitech

4. Gates

5. Bosch

Ja u siebie wymieniałem dwa paski: jeden od klimatyzacji (tego oznaczeń nie pamiętam), a drugi od alternatora oznaczony 6 PK 1110. Oba paski firmy Contitech. Nie za bardzo jestem z nich zadowolony, ponieważ trochę popiskują.(napięte są dobrze - jeździłem do innego mechanika, żeby mi sprawdził). Mój samochód to Almera z 2000 r., 1.5, 90KM.

W N15 wymieniałem 3 paski - pompy wspomagania, alternatora i klimy. Napinaczy nie wymieniałem, bo nie wydawały z siebie odgłosów i luźno się obracały. Po wymianie dobrze naciągnięte - po tygodniu jazdy trzeba było ponownie naciągnąć bo się "ułożyły" i zaczęły się ciche piski na zimnym silniku :) Wybrałem firmy Dayco. Już 2 lata minęły od założenia, 50tys. km przejechane - i jest cacy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...