Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Coś brzęczy przy prawym kole jak taki garnek

djmassive
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

od strony prawego kola na przodzie cos mi brzeczy metalowy oddzwiek cos jakby od silnika. Co to moze byc ? silnik 1.9dci

• 2 tygodnie później...

Ja rowniez podobnie - mialem krzywo starte klocki, w efekcie byly luzno osadzone w jarzmach. Klokotaly, tak jak garnek. Zrob prosty test - zaciagnij reczny na jeden ząbek i pojezdzij powoli po jakis nierownosciach. Jesli przestanie klokotac - to pewnie klocki/jarzma.

• 1 miesiąc temu...

Ja rowniez podobnie - mialem krzywo starte klocki, w efekcie byly luzno osadzone w jarzmach. Klokotaly, tak jak garnek. Zrob prosty test - zaciagnij reczny na jeden ząbek i pojezdzij powoli po jakis nierownosciach. Jesli przestanie klokotac - to pewnie klocki/jarzma.

Możesz powiedzieć co ma wspólnego hamulec ręczny ze stukaniem w prawym przednim kole?

witam

od strony prawego kola na przodzie cos mi brzeczy metalowy oddzwiek cos jakby od silnika. Co to moze byc ? silnik 1.9dci

witam nie chce cie martwic ale u mnie bylo to samo i w niedziele rozsypal sie dwumas takze polecam zrzucic skrzynie i zajrzec wlasnie tam.ja szukalem przyczyny w poduszkach silnika oslonach itp.moze byc tez alternator polaczony na sztywno ale to bedzie widac po pasku zuzycie...jednak zerknij na dwumas w ostatecznosci moze bedzie trzeba wymienic tylko sprzeglo a to juz duza oszczednosc pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...

Problem rozwiązany, piszę dla potomnych :-) Pod samochodem, przy rurze wydechowej było taka "obejma" która odpadła - po usunięciu, brzęku nie słychać.

• Upvote 1

Problem rozwiązany, piszę dla potomnych :-) Pod samochodem, przy rurze wydechowej było taka "obejma" która odpadła - po usunięciu, brzęku nie słychać.

ja znów nie miałem jedne śruby na łaczeniu i brzęczało