keey Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Cześć, od kilku dni podczas jazdy pojawia się buczenie przy skręcaniu w lewo. Wystarczy, że nieznacznie skręcę kierownicą w tą stronę i słychać buczenie, które przenosi się na całe auto. Pojawiło się to po wymianie tarcz i klocków z przodu i założeniu nowych opon. Pomyślałem o prawym łożysku ale kręcąc kołem nie wyczuwam oporu innego niż ten od klocków. Druga sprawa jest taka, że buczenie pojawia się dopiero po przejechaniu 30-40 km. Gdy samochód "ostygnie" problemu nie ma. Płyn wspomagania na odpowiednim poziomie. Diagnoza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Sprawdzałeś stan paska ? Może też być wina starego płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keey Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Płyn wspomagania jest świeżutki, pasek nakręcił może z 1 kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość korzenduffy Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 zapowietrzony układ wspomagania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 moze klocki ci ocieraja o tarcze przy skręcie nagrzane elementy się deformują i stąd ten dzwięk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keey Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Wymieniłem łożyska kół i łożyska zwrotnicy z lewej strony. Wydaje mi się, że głównym powodem były luzy na zwrotnicy. W tej chwili jest ok. Po wymianie sworznia wahacza... to jest całkiem inne auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.