Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P11 2.0 TD chodzi tylko do 3 tyś i dymi

Gość jarko133

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to mój pierwszy temat a więc proszę o wyrozumiałość. :)

Mam następujący problem z moją primerą 2.0 TD z 1998 roku

Odpala normalnie na dotyk natomiast po doodaniu gazu wkreca się normalnie na obroty na stępnie spada do 3 tyś obrotów i zaczyna strasznie dymić

Po sprawdzeniu błędów pokazuje błąd 21 czyli czujnik kąta wtrysku ( ten na dole pompy), sprawdziłem opór i wydaje się być ok zgodnie z wartościami które powinien mieć( po przetyczaniu informacji zdemontowałem ten czujnik i wycziściłem sitko) niestety nie pomogło

bardzo proszę o podpowiedz co jest nie tak z moim autem

Czyli autko nie moze przekroczyc 3tys obrotow . napisz czy swieci sie check. . To mi wyglada na zapowietrzanie sie . Kiedy byl zmieniony filtr paliwa?. Najpierw odwodnij filtr paliwa. Zobacz czy nie lapie gdzies lewego powietrza. A sitko w kroccu doprowadzajacym paliwo do pompy wtryskowej czyste. . Prosze napisac tez czy tylko blad nr 21 wyskoczyl i zaden inny nie.

Witam sprawdź też koszyczek smoka w zbiorniku paliwa :-) u mnie jak tam zajrzałem było dużo dziwnego czarnego osadu może u ciebie takowy zatkał przewód paliwowy ? Czy wcześniej czy później i tak to powinieneś sprawdzić i wyczyścić

• 2 miesiące temu...

Witam

U mnie jest podobny problem ale wiąże się to jeszcze z rozgrzaniem silnika. Na zimnym jest ok.

Kolego jak udało Ci się zlokalizować problem proszę napisz o tym. Jeśli nie to chociaż próby które wykonałes, jakieś sugestie. Ja jestem na etapie diagnozy. Pytanie czy dym jest biały, siwy? I czy silnik powyżej 3 tys zaczyna przeplatac?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...