Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Błąd sterownika światła stop

Gość dudziniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie,

Mam problem z moją Almerą (N16, 2.2 Di, 2000r). Pewnego pięknego dnia zapaliła mi się kontrolka check engine. Pojechałem do mechanika, który po podłączeniu kompa stwierdził, że jest błąd sterownika światła stop.

Zauważyłem, że cały czas jak mam włączone światła mijania świecą mi się również światła Stop. Przy wyłączonym silniku i zgaszonych światłach mijania gdy naciskam pedał Stop, to podświetla mi się deska rozdzielcza tak jakbym włączał światła mijania.

Wiecie może czy taki problem można jakoś rozwiązać samemu? Ile ewentualnie może kosztować naprawa?

można problem rozwiązać samemu, trzeba zacząć od ściągnięcia service manual i przestudiowania działu EL, szczególnie sekcji dotyczącej świateł. Jak będę miał chwilę czasu jutro to popatrzę, bo ciekawi mnie czy tam faktycznie jest jakiś sterownik elektroniczny czy prosta instalacja. Można też a nawet powinno się sprawdzić jaki błąd spowodował zaświecenie się Check Engine. Metoda na zworki opisana na forum oraz w service manualu w dziale EC w sekcji Self Diagnostic Test, czy jakoś tak...

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...