Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Swap Primera P10

Gość mateo641
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na forum jestem nowy. Dwa tygodnie temu kupiłem Primere p10 2.0 wersja INVITATION 1993r, Bardzo uboga: zamiast obrotomierza zegarek (juz zmieniony licznik) szyby na korbke Z bajerów ma tylko elektrycznie regulowane lampy, szyberdach no i oczywiscie wspomaganie.. Chcę zmienić silnik na GT I Tu moje pytanie, co potrzeba oprócz silnika?? Słyszałem że potrzebny jest jeszcze sterownik silnika. Chciałem tez wstawić turbo, ale to chyba za duzy koszt (ile??) i co jeszcze mogę zrobić żeby poprawić osiągi?? Jeździłem GT I Jestem mile zaskoczony, ale może da sie zrobic cos jeszcze?? Jak narazie najblizsze plany to polerka, zakup alu (myśle o 15) oraz malowanie zderzaków w kolorze. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

hej

ostatnio kręciłem się po Zamościu ;)

zamiast GT włóż SR20VE będzie lepiej choć silnik droższy, sterowanie nim załatwi DETIII

Z tego co widze na allegro to koszt ponad 3 tys Troche duzo, szczegolnie ze mam jeszcze pare modyfikacji w planie.. :) a czym on sie rozni od GT?? W ogole mialem duzy problem z GT, Nigdzie nie moglem go znalezc, dopiero jeden gosc z Rawicza ma mi przywiezc z Austrii, zajmuje sie tylko czesciami do Nissana, jest konkretny i uczciwy wiec jesli cos by ktos potrzebowal moge dac numer. Jesli czegos nie ma to w ciagu tygodnia sciaga.

to zapytaj z ciekawości ile kosztuje VE, a jak poczytasz to będziesz wiedział dlaczego, a jak sama myśl jest za droga to może lepiej odpuść bo szkoda zdrowia i kasy, nie da rady zrobić moda za 100zł smile.gif

a czemu

a dlatemu ;) choć to subiektywna moja ocena

po za tym, macie tam w Zamościu masy bolków w pełnej palecie niemieckich aut, jakaż to rozkosz zrobić gościa za pomocą starej P10, wygląd to nie wszystko, lata tam u was Honda w Vteku co daje sobie nieźle radę i do tego kierman ma banana na twarzy

smile.gif chyba taksmile.gif wiem co nieco od szwagra smile.gif, że jest jakiś kiler na dzielnicy zamojskiej smile.gif

• 1 miesiąc temu...