Michalool Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 jeszcze mam taki problem, nie działa mi prędkościomierz, podejrzewam czujnik.. ale w którym on miejscu jest ? czy może coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 czujnik prędkości masz w skrzyni biegów. Ale jeśli przed przekładką działał a teraz nie działa to znaczy, że coś jest źle elektrycznie podłączone - tam naprawdę jest co popsuć nie wiem jak u ciebie robili, ja u siebie lutowałem nowe wiązki, najgrubsza ma ponad 60 przewodów więc łatwo można się machnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalool Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 (edytowane) mam całą instalację od europy, a możesz jakieś zdjęci wrzucić, gdzie jest ten "czujnik" ? ps. Radio pan "mechanik" powiedział że trzeba ściągnąć kod do radia i mam pytanko jak wpisać ten kod i skąd go wziąć ? przepraszam że tak wypytuje .. ale mam takie problemy a ja jestem łysy w takich sprawach i oczekuje pomocy od Ciebie Edytowane 21 Września 2012 przez Michalool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 co do czujnika prędkości w SR20 znajduje sie pod filtrem powietrza a generalnie pod rurą od niego trzeba wywalić dolot i sięgasz na dół skrzynia jest zamienna z linką która wchodziła w liczydło czujnik zastępuje wejście linki i wpycha sie z łopatką w skrzynie i dokręca idą 2 kable zasada działania jak w rowerze ,,, jakby co to mam takie cudo kupiłem skrzynie od P11 i zakładałem do P10 ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 ps. Radio pan "mechanik" powiedział że trzeba ściągnąć kod do radia i mam pytanko jak wpisać ten kod i skąd go wziąć ? Czy radio działało przed przekładką ? Kod do radia muszą ci sczytać z samego radia w jakimś serwisie co się tym zajmują - nie jest on nigdzie napisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalool Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 tak, oczywiście że działało. co do czujnika prędkości w SR20 znajduje sie pod filtrem powietrza a generalnie pod rurą od niego trzeba wywalić dolot i sięgasz na dół skrzynia jest zamienna z linką która wchodziła w liczydło czujnik zastępuje wejście linki i wpycha sie z łopatką w skrzynie i dokręca idą 2 kable zasada działania jak w rowerze ,,, jakby co to mam takie cudo kupiłem skrzynie od P11 i zakładałem do P10 ,, mój silnik to : QG18DE 115 koni, to nie wiem czy to ma jakąś różnice czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Panie i Panowie witam po dłuuuugiej przerwie.Nie było mnie trochę na forum - życie czasami pisze różne scenariusze Chciałem się pochwalić fotkami mojej primerki - nie są najświeższe bo z przed prawie roku, ale do tej pory nie wiele się zmieniło, bo przez ten czas stała nieruszana.Historia fotek będzie opowiedziana w kolejnych postach w miarę dostępności mojego czasu.Enjoy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOST666RIDER Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Tylko moje pytanie CZEMU>????? Co sie tam stary podzialo ze taka akcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Sprawa miała się tak, że to co widzicie na pierwszym zdjęciu - to zgliszcza fotelika styropianowego dla dzieciaka i wtopiony w niego farelek.W styczniu tego roku miałem trochę wilgoci w aucie - szyby parowały non stop itd. No to postanowiłem - zresztą robiłem tak od 10 lat - wstawić na noc farelek, żeby osuszyć nieco atmosferę Efekt był taki, że nad ranem wentylator w farelku się zaciął, grzałka stopiła obudowę, a dalej zapalił się styropian z fotelika. Poszedł ogień, stopił cały sufit, wszystkie plastiki z tyłu, kanapa tylna do śmieci, przednie fotele - tak jak widać - nadpalone. No i wszędzie masa sadzy po palonym styropianie.Auto zacząłem czyścić - plastiki które ocalały zacząłem myć, ale sporo tam zostało pracy jeszcze.Ze względu na moją obecną sytuację nie będę miał czasu reanimować fury - idzie na części :-( Za jakiś czas wystawię listę z cennikiem najpopularniejszych elementów, o drobniejsze będzie można pytać.Szkoda mi i przykro bo wiecie ile pracy i serca zostało włożone w te auto - ale takie życie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi