Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

odgłos jak odkurzacz

Gość Konstruktor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Konstruktor

Witam,

Dzis zwróciłem uwagę na szum jaki słyszę w kabinie oraz pod autem z tyłu. Hałąs ten podobny jest do włączonego odkurzacza, jednostajnie szumi, na dodanie gazu nie reaguje na wyłączenie dmuchawy również co to jest??

dodam że słyszę to na postoju

klima jest wyłączona

Almera 1.8 2000r.

Edytowane przez Konstruktor

Witam,

Dzis zwróciłem uwagę na szum jaki słyszę w kabinie oraz pod autem z tyłu. Hałąs ten podobny jest do włączonego odkurzacza, jednostajnie szumi, na dodanie gazu nie reaguje na wyłączenie dmuchawy również co to jest??

dodam że słyszę to na postoju

klima jest wyłączona

Almera 1.8 2000r.

Może to nieszczelny wydech ?

pompka paliwa moze szumiec jest z tyłu chodzi cały czas na tych samych obrotach i słychac ja z zewnatrz jak i wewnatrz nic innego nie przychodzi mi do głowy

Gość Konstruktor

pompka paliwa moze szumiec jest z tyłu chodzi cały czas na tych samych obrotach i słychac ja z zewnatrz jak i wewnatrz nic innego nie przychodzi mi do głowy

a to powinna tak szumieć?

nie wiem jaki powinna miec dzwiek mam 2.2di i umnie nie ma pompki w baku. jezeli głos dochodzi z tyłu to raczej nie wentylator bo jest z przodu

po przekreceniu stacyjki juz powinna pracowac pompka wtedy ułatwi to zlokalizowanie szumu bo moze sie juz konczy. mam pytanie czy auto ma gaz i czy jezdzi duzo na rezerwie?

Skoro na postoju to słyszysz - układ jezdny odpada.

Tłumik nie wypiął się z wieszaka? Albo nie dotyka jakiegoś elementu nadwozia?

Pompka paliwa również może być już na wykończeniu. Tak, jak przedmówca radzi - przekręć kluczyk na "zapłon" i słuchaj, czy przez moment tego szumu nie słychać.

Gość Konstruktor

szum słychać tylko gdy silnik pracuje

benzyna niema gazu, lampka praktycznie nigdy mi się nie pali zawsze tankuje wcześniej

słychać to bardziej przy prawym kole z tyłu, jak się schyliłem to takie skwierczenie podobne do tego słychać dodatkowo

Edytowane przez Konstruktor

szum słychać tylko gdy silnik pracuje

benzyna niema gazu, lampka praktycznie nigdy mi się nie pali zawsze tankuje wcześniej

słychać to bardziej przy prawym kole z tyłu, jak się schyliłem to takie skwierczenie podobne do tego słychać dodatkowo

Z prawej strony jest tłumik...

Gość Konstruktor

mechanior potwierdził że może to być pompa, wchodził pod spód i nic nie zobaczył z tłumikiem.. musi rozebrać i wtedy się zobaczy, zamiennik ok 300zł nowy dużo mało? robić? chyba trzeba

ja bym obstawiał pompę. U mnei było coś podobnego, pompa już się zacierała, odgłos podczas pracy szczególnie na wolnych obrotach był jakby takie buczenie bzyczenie coś jak odkurzacz. Odgłos był na wolnych obrotach i na większych również. DO wymiany była nie cała pompa ale wkład tej pompki. Pozdrawiam. ps pamiętam, że był to dość irytujący odgłos.