Gość Konstruktor Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 (edytowane) Witam, Dzis zwróciłem uwagę na szum jaki słyszę w kabinie oraz pod autem z tyłu. Hałąs ten podobny jest do włączonego odkurzacza, jednostajnie szumi, na dodanie gazu nie reaguje na wyłączenie dmuchawy również co to jest?? dodam że słyszę to na postoju klima jest wyłączona Almera 1.8 2000r. Edytowane 16 Września 2011 przez Konstruktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Witam, Dzis zwróciłem uwagę na szum jaki słyszę w kabinie oraz pod autem z tyłu. Hałąs ten podobny jest do włączonego odkurzacza, jednostajnie szumi, na dodanie gazu nie reaguje na wyłączenie dmuchawy również co to jest?? dodam że słyszę to na postoju klima jest wyłączona Almera 1.8 2000r. Może to nieszczelny wydech ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Może to nieszczelny wydech ? to po dodaniu gazu powinno się wzmocnić chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 to po dodaniu gazu powinno się wzmocnić chyba? mimo wszystko warto sprawdzić układ wydechowy, jego szczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 pompka paliwa moze szumiec jest z tyłu chodzi cały czas na tych samych obrotach i słychac ja z zewnatrz jak i wewnatrz nic innego nie przychodzi mi do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 pompka paliwa moze szumiec jest z tyłu chodzi cały czas na tych samych obrotach i słychac ja z zewnatrz jak i wewnatrz nic innego nie przychodzi mi do głowy a to powinna tak szumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luk1300 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 a może wentylator non stop chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 nie wiem jaki powinna miec dzwiek mam 2.2di i umnie nie ma pompki w baku. jezeli głos dochodzi z tyłu to raczej nie wentylator bo jest z przodu po przekreceniu stacyjki juz powinna pracowac pompka wtedy ułatwi to zlokalizowanie szumu bo moze sie juz konczy. mam pytanie czy auto ma gaz i czy jezdzi duzo na rezerwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Skoro na postoju to słyszysz - układ jezdny odpada. Tłumik nie wypiął się z wieszaka? Albo nie dotyka jakiegoś elementu nadwozia? Pompka paliwa również może być już na wykończeniu. Tak, jak przedmówca radzi - przekręć kluczyk na "zapłon" i słuchaj, czy przez moment tego szumu nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) szum słychać tylko gdy silnik pracuje benzyna niema gazu, lampka praktycznie nigdy mi się nie pali zawsze tankuje wcześniej słychać to bardziej przy prawym kole z tyłu, jak się schyliłem to takie skwierczenie podobne do tego słychać dodatkowo Edytowane 17 Września 2011 przez Konstruktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 szum słychać tylko gdy silnik pracuje benzyna niema gazu, lampka praktycznie nigdy mi się nie pali zawsze tankuje wcześniej słychać to bardziej przy prawym kole z tyłu, jak się schyliłem to takie skwierczenie podobne do tego słychać dodatkowo Z prawej strony jest tłumik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 podjedz na stacje diagnostyczna wiele nie kosztuje moze cos znajda bo szkoda siwych włosow powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 mechanior potwierdził że może to być pompa, wchodził pod spód i nic nie zobaczył z tłumikiem.. musi rozebrać i wtedy się zobaczy, zamiennik ok 300zł nowy dużo mało? robić? chyba trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Gorzej jak po wymianie pompy paliwa okaże się, że ten dźwięk jest nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 a jakie są objawy kończącej się pompy? ponawiam pytanko, bo bede jechał w góry nie dlugo i nie zdaze juz wymienic pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luszak Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 ja bym obstawiał pompę. U mnei było coś podobnego, pompa już się zacierała, odgłos podczas pracy szczególnie na wolnych obrotach był jakby takie buczenie bzyczenie coś jak odkurzacz. Odgłos był na wolnych obrotach i na większych również. DO wymiany była nie cała pompa ale wkład tej pompki. Pozdrawiam. ps pamiętam, że był to dość irytujący odgłos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi