Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Snorkel - Gdzie zamontuje ?

NuMeR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem snorkel do mojej Navarki niestyty zaprzyjazniony warsztat mowi ze szablon minimalnie im nie pasuje i boja sie podjac montazu ;( Czy wiecie gdzie w Łodzi zamontuja mi snorkel bez problemowo ?

Edytowane przez NuMeR

Kupiłem snorkel do mojej Navarki niestyty zaprzyjazniony warsztat mowi ze szablon minimalnie im nie pasuje i boja sie podjac montazu ;( Czy wiecie gdzie w Łodzi zamontuja mi snorkel bez problemowo ?

Podziel się wrazeniami jak się jeździ Navka ze snorkelem. Czy jest bardzo głosna i czy ma się cały silnik w kabinie.

Ja sie do tego przymierzam ale waham się jeszcze ze względu na opinie o hałasie.

Snorkele montują podobno bardzo dobrze w serwisie Land=Rovera gdzies na Rzgowskij czy na bocznej od Pabianickiej.

Na pewno na Górnej.

W poniedziałek spytam gościa co montowałdo Land-Rovera i podam ci adres

Pozdrowienia

• 1 miesiąc temu...

Snorkel już zamontowany jestem bardzo zadowolony samochód prezentuje sie super a Dzwiek nie jest prawei wogole slyszalny nie tak jak AM-POL slyszales ze ma sie caly silnik w kabinie ! Przy zamknietych oknach minimalnie slychac zasysanie. Przy otwartym oknie minimalnie głosniej ale sama przyjemnosc jak dla mnie.

Snorkel już zamontowany jestem bardzo zadowolony samochód prezentuje sie super a Dzwiek nie jest prawei wogole slyszalny nie tak jak AM-POL slyszales ze ma sie caly silnik w kabinie ! Przy zamknietych oknach minimalnie slychac zasysanie. Przy otwartym oknie minimalnie głosniej ale sama przyjemnosc jak dla mnie.

cześć. Chetnie bym zobaczył rezultat. Daj jakis namiar to podjadę swoja Navką jeśli ci to nie przeszkadza. mój tel 601 313 743

Spoko nie ma problemu jestes z Łodzi ? Mozna by zrobic jakis wspolny wylot w jakis weekend na Karolew ? co ty na to ?

To jeszcze pokaż tą terenówkę która będzie tak głęboko brodzić :icecream:

Nie chodzi nawet o głebokie brodzenie ! Bo mnie wystarczyla wielka ulewa nad Łodzią w Lato i mialem zalany cały filtr powietrza !!! nadawał sie tylko do wyje... i tak miałem 2x wiec sory wolałem wydac 700 zł niż zalac silnik i miec wielki kłopot tym bardziej ze w teren mnie ciagnie coraz bardziej a jak mowią błotko wciąga ;)

Ja tak wymieniam filrerek co 5tk bo z tego kórzu nieda się go wydmuchać jazda po polnych drogach silnik ciągnie z pod zakola więc wiadomo

Co się tam dzieje też się przymieżam do monrażu tylko obawiam się większych prędkości

Ja tak wymieniam filrerek co 5tk bo z tego kórzu nieda się go wydmuchać jazda po polnych drogach silnik ciągnie z pod zakola więc wiadomo

Co się tam dzieje też się przymieżam do monrażu tylko obawiam się większych prędkości

Wiekszych prędkości ?? Co masz na mysli ? Ja zapitalam z snorklem 130 i bez zadnej roznicy nie wiem jak przy wiekszych predkosciach ale nie powinno byc duzej roznicy.

To jeszcze pokaż tą terenówkę która będzie tak głęboko brodzić :icecream:

Wcale nie musi brodzić głęboko ... mój kumpel na moich oczach załatwił silnik przejeżdżając przez niepozorny rowek z wodą

• 1 miesiąc temu...

No i zamontowałem wybór padł na safari zajęło mi to aż 3.5 godziny denerwujący jest tylko dźwięk dolotu ale to kwestia przyzwyczajenia

dołączam fotkę

Edytowane przez alkaspaw

No i zamontowałem wybór padł na safari zajęło mi to aż 3.5 godziny denerwujący jest tylko dźwięk dolotu ale to kwestia przyzwyczajenia

dołączam fotkę

• 9 miesięcy temu...

Spalanie? nie ma zmian co do mocy w upalne dni silnik oddycha chłodniejszym powietrzem niż z pod nadkola wtedy czuć że nie brakuje mu tchu

• 3 tygodnie później...

No to wszystko jasne dostałeś rabat na nowy błotnik za safari zapłacił byś tysiaka i niemiał problemów z szablonem

Jedyna rada jeśli snorkel zasłoni źle wywiercone otwory to zabezpiecz stare środkiem antykorozyjnym i montój jeśli nie to wymień błotnik

Gość oskar_bike

Jutro oddam auto do profesjonalnej firmy...zobaczymy czy oni dadzą radę. Jeśli snorkel zasłoni złe otwory to spoko, nie ma problemu. Ja już więcej nie kombinuję, cała nadzieja w firmie. Dam znać co i jak!

Powalczyłem jeszcze z autem i udało się ;) Wszystko pasuje! Teraz tylko utopić auto i wszystko na temat :wave: Pozdrawiam.

• 5 lat później...

Montuje snorkel, mam problem z podłączeniem rury do airboxu. Mógłbym prosić o podesłanie fotek jak macie to rozwiązane u siebie? Jakieś patenty jak to zrobić. Te elementy, które są w zestawie za chiny nie pasują. Podobno jest kilka rodzajów tych airboxów i oczywiście mi się trafił ten najlepszy do montażu.